A încercat să vândă un ghiul din aur fals unui polițist

Distribuie articolul

Tentativă de înșelăciune dejucată de Poliție. Un bărbat este cercetat penal, după ce a încercat să îi vândă unui polițist în civil un ghiul ce pretindea că este din aur. Escrocul se dădea drept cetățean turc.

„La data de 17.09.2020, în jurul orei 16.20, un agent de poliție în vârstă de 40 ani, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Galați, de la un post de poliție rural, în timp ce se deplasa în ținută civilă pe DN 24D cu autoturismul personal, de la serviciu spre domiciliu, în apropierea releului din extravilanul localității Băleni, județul Galați, a observat pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare un autoturism de culoare gri, staţionat, înmatriculat în Bulgaria şi lângă el un cetăţean care îi făcea insistent semnal de oprire. Agentul de poliţie a oprit autoturismul, iar această persoană a încercat să-l inducă în eroare prezentându-se în limba engleză ca fiind cetăţean turc. De asemenea, a precizat că a rămas fără combustibil și are nevoie de bani, în acest sens oferindu-i spre vânzare un inel tip ghiul, din metal galben, despre care a susţinut că este aur de 18 k. A înmânat inelul poliţistului, iar când aștepta primirea sumei de bani solicitate, agentul şi-a declinat calitatea, a somat persoana să nu părăsească zona și a procedat la încătușarea acesteia. La scurt timp la fața locului a sosit și un echipaj de poliție solicitat pentru acordarea de sprijin”, relatează IPJ Galați.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana în cauză are 28 ani, este din orașul Urlești, județul Prahova și a fost susţinută la comiterea faptei de un alt bărbat, în vârstă de 26 ani, din aceeaşi localitate, acesta din urmă asigurându-i protecţia.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Tentativă la înşelăciune”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 raportat la art. 244 alin.1 cu aplicabilitatea art. 41 Cod Penal şi complicitate la aceeaşi faptă, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Postului de poliție Băleni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor”, mai precizează IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns