Circa 50% dintre români ar vrea să plece din țară de frica războiului din Ucraina

Distribuie articolul

Un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs arată că aproximativ 50% dintre români ar vrea să plece din țară. Unii spun că ar emigra pentru siguranța familiei, alți pentru a fi la distanță de zona de conflict din Ucraina. Procentele ar putea fi mai mari în zonele de graniță, inclusiv la Galați.

Cercetarea a fost făcută după declanşarea războiului din Ucraina și arată modul în care războiul de la granițele României i-a influențat pe români.

Conform sondajului 51% dintre români au luat în calcul să părăsească România, în timp ce 12% aşteaptă să vadă cum evoluează situaţia. Mai sunt 11% care cred că războiul nu ne va afecta și alţi 26% care declară că nu vor face acest pas indiferent de cum evoluează situaţia.

Sondajul mai arată de ce s-ar muta românii în alte țări, iar pe primele locuri sunt dorinţa de a schimba mediul în care lucrează (38%), siguranţa personală şi a familiei (24%) și distanţa faţă de zona războiului (24%).

În ceea ce privește țările preferate de români, pe primele locuri se află Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, SUA și Australia.


Distribuie articolul

You May Also Like