A început programul Rabla. Toate noutățile, AICI

Distribuie articolul


Modificări importante în Programul Rabla 2021. Autoritățile au anunțat că au crescut primele oferite cumpărătorilor și că au mărit bugetul alocat celor care își cumpără mașini electrice. Programul Rabla 2021 a început luni, 26 aprilie.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat creșterea primei de casare și a eco-bonusurilor oferite românilor care își cumpără mașini noi prin programul Rabla. De asemenea, se dublează bugetul programului Rabla Plus dedicat românilor care vor mașini electrice. Astfel, prima de casare crește de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, iar la eco-bonusuri se adaugă câte 500 de lei.
Suma maximă care poate fi primită de o persoană fizică sau juridică prin programul Rabla Clasic este 2.250 de euro. Un român poate primi cel mult 10.000 de euro pentru achiziționarea unei mașini electrice și 4.500 de euro pentru o mașină de tipul hibrid.
Bugetul alocat programului Rabla Plus permite achiziționarea a 6.600 de mașini electrice și a 5.000 de tipul hibrid. Programul Rabla a fost lansat luni, iar valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 150 de zile, iar la Programul Rabla Plus la 240 de zile, timp în care beneficiarii pot derula toate procedurile necesare pentru achiziționarea unui autoturism nou.


Distribuie articolul

You May Also Like