91 de proiecte înscrise la nivel național, un singur câștigător în Galați

Distribuie articolul

Profesioniștii de la Centrul de recuperare din cadrul Fundației Inimă de Copil se află printre câștigătorii unui concurs de proiecte a Programului MOL pentru sănătatea copiilor.

Proiectul care a obținut 25.000 lei finanțare, de la MOL Romania si Fundația Pentru Comunitate Cluj, în cadrul celei de-a 9-a ediții, se numește „Vezi culoarea sufletului meu” și va sprijini cu ajutorul terapiei prin muzică, stimulare senzorială și ateliere de dezvoltare emoțională 30 de copii cu dizabilități complexe din județele Galați, Tulcea și alte județe învecinate.

MOL România susţine cu 400.000 de lei 22 de ONG-uri care vor desfășura în 2018 proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională. Proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională susținute de Program vor ajuta 800 de copii și tineri cu nevoi speciale, cu deficiențe, cu boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Despre Centrul de recuperare din cadrul Fundației Inimă de Copil:

Centrul de recuperare a fost înființat acum 8 ani, ca urmare a unei nevoi de servicii specializate de intervenție timpurie, recuperare și reabilitare pentru copiii cu dizabilități sau cu întârzieri în dezvoltare.

Anual, la acest centru, beneficiază de terapie un număr de 80 de copii, cu vârste între 0 și 12 ani, cu o patologie diversă, din județele Galați, Tulcea și Brăila, Vaslui și Republică Moldova.

Activitățile Centrului de recuperare cuprind: asistență socială; evaluare a nivelului de dezvoltare neuropsihomotorie și a gradului de independența funcțională; recuperare psihopedagogică; terapie ocupatională și stimulare senzorială; terapie cognitiv-comportamentală; logopedie; kinetoterapie și gimnastică medicală; evaluare psihologică; consiliere psihologică; terapie de grup pentru copii; organizare grupuri de suport pentru părinți; activități de socializare pentru copii: aniversări lunare și tabără de vară

De asemenea, echipa de profesioniști, din cadrul centrului, oferă sprijin și părinților/persoanele care-i îngrijesc pe copiii, prin grupuri de suport, informare și consiliere.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave. În cele opt ediții precedente, MOL România a sponsorizat 146 proiecte cu peste 2,4 milioane de lei, beneficiarii fiind aproape 10.000 de copii și tineri.

Peste 900 de proiecte au fost înscrise pentru finanțare în cei 9 ani de existență a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Specialiștii implicați în implementarea celor 146 de proiecte finanțate au dovedit prin munca, dăruirea și perseverența lor că terapiile complementare aplicate pot modifica și pot schimba esențial calitatea vieții unor copii cu nevoi speciale și a familiilor acestora”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Fundația Inimă de Copil

Fundația Inimă de Copil este o organizație neguvernamentală înființată în 1996 de un grup de voluntari. Misiunea acesteia este de a ajuta și a da speranță copiilor și tinerilor în dificultate, familiilor lor, prin creșterea calității vieții lor și susținând integrarea lor în societate.

Proiectele Fundației au ca beneficiari 350 de copii și familii, din peste 25 de localitati din județ, cu un focus special la nivelul județului Galați pentru serviciile sociale desfășurate în municipiul Galați, Comuna Frumușița, orașul Tecuci, unul dintre serviciile desfășurate având însă și beneficiari din județele Tulcea, Brăila și Vaslui.

Din anul 1996 și până astăzi, peste 15.000 de copii și părinți au fost susținuți prin programele fundației și peste 1.700 de voluntari și persoane din comunitate s-au implicat activ.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns