„Căpșunarii, lopătarii, curvele, peștii și hoții” stau la coadă la Serviciul Pașapoarte Galați

Distribuie articolul

Sunt cozi mari la Serviciul de Pașapoarte din Galați. Zilnic, sute de gălățeni așteaptă ore în șir pentru a-și rezolva problemele legate de actele de călătorie. Este vorba, în special, despre cetățenii stabiliți în străinătate care au venit în România în concediu. Noi le spunem cetățeni sau reprezentanți ai Diasporei, dar unii membri ai partidului de guvernământ îi numesc altfel:

„Nici eu, și nici colegii mei din PSD nu ne temem de căpșunari, de lopătari, curve, pești, hoți sau faimoasele BADANTE care spală moșii la fund! Aceea este adevărata lor valoare, eu fac în 2 săptămâni cât nu le face tot neamu la un loc. Pe 10 august o să le arătăm proștilor care or să behăie prin București că legea este făcută să fie respectată! Poliția și jandarmeria au primit ordin să folosească forța brută. Indiferent că sunt bărbați, femei sau copii, nu se iartă nimic!” a glăsuit pe FB, înainte de mitingul Diasporei, Marin Voinea, un brav primar PSD din județul Giurgiu.

Trecem peste aprecierile aleșilor neamului ca să vedem ce se întâmplă la Serviciul Pașapoarte din Galați. Cel puțin trei sute de gălățeni ajung zilnic la ghișee, iar serviciul nu se blochează datorită programărilor online. Oricum, instituția lucrează la capacitate maximă, programul de lucru a fost prelungit, se muncește chiar și în zilele libere(16 și 17 august) iar salariații nu primesc concediu în această lună.

„Luna august este de foc la Pașapoarte. Din fericire, până în prezent nu am avut cozi exagerat de mari deoarece a funcționat cu succes programarea online. Le recomand cetățenilor să folosească această sistem, este eficient pentru ei și pentru noi. Marți am avut un vârf de 364 persoane, luni 330, oricum peste 300 zilnic, lucrăm la capacitate maximă. Problemele apar în cazul cetățenilor care solicită pașapoarte temporare. Noua lege intrată în vigoare pe 20 iulie închide accesul la acest tip de pașapoarte și le recomand să aibă pașaport în posesie chiar dacă nu este prevăzută o călătorie imediată, nu vor putea obține pașaportul mai repede de două săptămâni. În județele de graniță cum este și Galați avem foarte multe solicitări din Republica Moldova, dar ne descurcăm. Toată lumea este la muncă pentru că trebuie să facem fața solicitărilor. La Serviciul Pașapoarte sunt 19 angajați, ei își iau concediu în lunile iunie, iulie, septembrie, nu în august”, a explicat Aurelian Păduraru, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Galaţi.

În luna august, în curtea unde se află sediul Serviciului de Pașapoarte este deschis un ghișeu. Acolo pot fi depuse solicitările pentru eliberarea de pașapoarte în baza programărilor online.


Distribuie articolul

You May Also Like