Eugen Chebac și Picu Apostol Roman, șefi la PSD Galați

Distribuie articolul

Conducerile centrale ale PSD și UNPR au decis să fuzioneze. Decizia urmează să fie anunțată în curând și va duce la dispariția UNPR. Șefii organizațiilor locale UNPR vor primi funcții de conducere în PSD și locuri eligibile la alegeri.

Așadar, surprize, surprize, la PSD Galați. Dacă viceprimarul uneperist Picu Apostol Roman nu ar trebui să aibă probleme de adaptare în partid, fiind în relații bune cu trupa pesedistă din fruntea Primăriei, în cazul lui Eugen Chebac se poate vorbi despre înghițirea broaștei râioase.

În capul mesei și primul la înfulecat va fi Dan Nica, dar revenirea în partid și numirea lui Chebac în poziția de prim vicepreședinte al PSD Galați nu o să le cadă bine multor domni social democrați.

Ar mai fi și membrii UNPR care nu sunt încântați să devină subalternii lui Dăncilă și Nica. Ei ar putea să refuze fuziunea prin absorbție și, în cazul în care sunt în funcții alese, vor deveni independenți.

Asta ar putea deranja majoritățile în Consiliul Local și în Consiliul Județean Galați unde UNPR are patru, respectiv, trei consilieri. În județ, UNPR are și doi primari la Cuca și Negrești care, probabil, nu s-ar lăsa rugați să devină pesediști.

Nu în cele din urmă, există o problemă la Tribunal, acolo unde a ajuns dosarul privind fuziunea UNPR-PMP. O decizie a judecătorului ar putea arunca în aer demersurile privind fuziunea PSD-UNPR.


Distribuie articolul

You May Also Like