691.700 de lei schimbă tot: Noul proiect anticipat la o școală din Braniștea

Distribuie articolul

Școala Gimnazială „UNIREA” din Braniștea este printre primele școlile ce a reușit să aplice proiectul „Eu nu abandonez, ci perseverez!”, susținut printr-un grant generos de 691.700 de lei, provenit din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul Schemei de Granturi PNRAS – RUNDA I, conform Inspectoratului Școlar Județean Galați. Cu o sumă care face diferența, proiectul a avut ambiția de a transforma educația gimnazială dintr-o provocare într-o plăcere.

Într-o perioadă în care termenul „abandon școlar” este pe buzele tuturor, multe școli se străduiesc să obțină finanțări pentru a combate această problemă. Școala „UNIREA” nu numai că a obținut această finanțare importantă, dar a și reușit să propună un suport amplu atât pe partea emoțională, cât și pe cea comunitară, încurajând implicarea activă a părinților și a autorităților locale pentru a aborda colectiv această problemă.

Așadar, conform planului, activitățile au fost împărțițe în două categorii principale: prevenire și intervenție. Pe partea de prevenire, elevii au participat la activități anti-violență și anti-bullying, ateliere de dezvoltare socio-emoțională, și beneficiază de consiliere psihologică. Un festival de dans este, de asemenea, inclus pentru a încuraja exprimarea artistică și colaborarea între elevi. Pentru intervenție, școala a organizat activități remediale pentru 69 de elevi, oferind orientare în carieră și organizând excursii tematice, teatru și activități sportive. De asemenea,au fost organizate și sesiuni de educație parentală pentru părinți și diverse proiecte și concursuri pentru a angaja mai mult comunitatea.

 


Distribuie articolul

You May Also Like