Permise de conducere luate și dosare penale în urma raziei

Distribuie articolul

La Galați, Brăila, Bacău, Buzău, Tulcea și Vrancea a fost razie, iar zeci de polițiști au intervenit pentru efectuarea controalelor în vederea depistării șoferilor care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, dar și pentru siguranța rutieră.

Prin urmare, au fost reținute 43 de permise de conducere, 22 pentru depășirea limitei maxime de viteză, 9 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru conducerea vehiculului cu o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 8 pentru diferite abateri.

Două cazuri s-au întâmplat chiar aseară la orele 00,50 și 01,12.

În cazul primului, polițiștii au încercat să oprească un șofer care se deplasa pe DN 25 în interiorul localității Drăgănești, dar a refuzat să oprească, astfel că polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului. După aproximativ 300 de metri, el a rămas blocat în trafic, șoferul fiind un bărbat de 37 de ani care conducea sub influența băuturilor alcoolice. La testarea alcoolscop, rezultatul a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acel moment a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un alt bărbat de 42 de ani din Tecuci a fost depistat pe strada Dimitrie Hârlescu din municipiul menționat, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice, etilotestul indicând o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Distribuie articolul

You May Also Like