DataMathLab – festivalul profesorilor

Distribuie articolul

Profesorii de matematică din Galați sunt invitați la FESTIVAL! Pentru prima oară în România, o organizație din domeniul educației le dedică un festival de „educație matematică” având ca temă „matematica vizibilă”.

Manifestările se vor desfășura în zilele de 6 și 7 iulie, la Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov. Organizator este asociația non-profit Aspire Teachers, cu susținerea asigurată de Romanian-American Foundation, Atria Urban Resort, Colegiul Național Andrei Șaguna și Avenor College.

Inițiatorii anunță că „evenimentul îl aduce în România pe Mark Saul, consultant educațional internațional cu 35 de ani de experiență ca profesor de matematică, fost director de competiții al Asociației Americane de Matematică, co-fondator al Festivalului de Matematică Julia Robinson și laureat al premiului prezidențial al SUA pentru excelență în predarea matematicii.

Prin ateliere practice, stații de rezolvare de probleme provocatoare și discuții în plen cu invitați speciali, Festivalul DataMathLab vine în sprijinul profesorilor care vor să motiveze elevii să vadă matematica dincolo de formule și teme. Pornind de la obiecte din jurul nostru, puzzle-uri și probleme din viața reală, profesorii vor descoperi experiențe de învățare care dau sens conceptelor matematice abstracte precum fracțiile, funcțiile sau polinoamele, având că miză dezvoltarea gândirii”.


Distribuie articolul

You May Also Like