Modernizarea Plajei Dunărea, în dezbatere publică

Distribuie articolul

Cei care sunt interesați de impactul pe care îl va avea asupra mediului înconjurător noua investiție promisă de la Plaja Dunărea pot consulta documentația depusă de municipalitate pentru obținerea acordului de mediu. Pot depune și observații, în cazul în care consideră că au ceva de spus în acest sens.

”Municipiul Galați anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Reabilitare si modernizare Plaja Dunarea”, propus a fi realizat în intravilanul municipiului Galați, str. Saturn nr. 25,  jud Galați”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei Galați.

Informațiile privind proiectul pot fi consultate la sediul Autorității pentru Protecția Mediului Galați din str. Regiment 11 Siret nr. 2 și la sediul Municipiului Galați, str. Domneasca nr. 54, în zilele de luni – joi, între orele 8:30 – 16:00 și vineri între orele 8:30 – 13:30.

Termenul până la care poate fi consultată documentația este de 24 iunie. La începutul lunii aprilie, reprezentanții Primăriei municipiului Galaţi anunţau atribuirea noului contract de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Plajei Dunărea.

Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Aqua Azur SRL a fost singurul ofertant care s-a prezentat la licitaţie și a primit contractul contra sumei de 23 de milioane de lei cu TVA. Conform caietului de sarcini, se vor executa următoarele lucrări: refacerea şi modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi, reamenajarea piscinei pentru copii, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină, amenajarea unui parc de aventură acvatică cu dotări speciale pentru realizarea unor trasee cu grade diferite de dificultate, amenajarea unei zone de food, a unei zone care va fi destinată organizării unor evenimente (scenă, beach bar etc) şi amenajarea unei zone pentru mişcare în aer liber cu aparate de fitness şi alte activităţi sportive, etc.

Conform contractului, constructorii au la dispoziţie 18 luni pentru realizarea obiectivului, din care o lună şi jumătate vor fi alocate pentru servicii de proiectare.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns