Deranj maxim în paradisul PNL Galați!

Distribuie articolul

 

Liberalii gălățeni parcă au intrat în vrie! Rezultate catastrofale, aproape la jumătate comparativ cu ceea ce a fost acum patru ani, mandate de asemenea spre jumătate, număr de voturi, poate cel mai mic după 1990.

 Si cu toate astea, doar două demisii. Candidatul la Primăria municipiului reședință de județ, și totodată prim-vicepreședintele PNL, deputatul Onuț Atanasiu, și președintele „municipalei” Galați, Alexandru Șerban.

Atât și-o dungă!

 Nimeni de la PNL nu vorbește despre deraierea efectivă a conducerii „județenei”, cu care de altfel ne-a obișnuit în ultimii patru ani.

 Nu de puține ori am scris aici în ultimii ani despre model de conducere total discreționar al șefului George „Georgică” Stângă, bazat pe cumetrii, găști, cercuri mai mult sau mai puțin dubioase, cu promovarea unor nonsensuri doctrinare, a unor personaje venite din lumea smardoielii, fie ea și oficială sau din zona păcănelelor.

 Cu asemenea exemplare, rezultatele  nici nu puteau fi altele.

Nici cei mai statornici primari PNL n-au mai suportat îndărătnicia șefilor și pe ultima sută de metri au ales să plece spre PSD, poate pentru a face câte ceva în comunitățile lor, chiar dacă voiajul politic nu prea îi ajută din punct de vedere doctrinar. Așa au ales primarii din Oancea, Ivești, Cuza Vodă și Cavadinești, să intre în barca PSD și absolut toți au fost aleși de comunitățile lor pentru încă un mandat.

PNL a reușit să obțină doi primari ce nu erau în portofoliul lor în 2020, la Movileni și Jorăști, și a pierdut numai puțin de 7 edili, pe lângă cei patru voiajori, liberalii pierzând alegerile în localitățile Braniștea, Cerțești și Corni.  

 

Cu toate astea, Georgică s-a tupilat în propriul habarnism politic!

 

Văzând că „il lider maximo” se face că plouă și a decis să se ascundă cum numai el știe să o facă, din interiorul PNL se aud voci de ocară tot mai frecvent, totul culminând ieri, cu o scrisoare deschisă, bașca un mic banner la sediu partidului, asta așa, pentru anduranță.

Pe lângă bannerul cu pricina, pe care stă scris imperativ „GEORGE STÂNGĂ, DEMISIA!”, avem și scrisoarea deschisă semnată de fostul consilier județean Ionică Sîmbanu, cel ce a fost răstignit acum patru ani de, profu’ de tumbe, Georgică Stângă.

 

În epistola lui Sîmbanu se scrie cam așa:

 

”Domnule Preşedinte al Filialei Galaţi a PNL, George Cătălin Stângă

Am aşteptat ca demisiile din ultima vreme ale unor lideri locali ai partidului să vă determine să înţelegeţi că sunteţi principalul responsabil pentru rezultatele catastrofale obţinute la recentele alegeri de către Filiala Galaţi a Partidului Naţional Liberal, pe care o conduceţi – deficitar! – de cel puţin opt ani.
Vina este a dumneavoastră, domnule Stângă George Cătălin, nu o mai căutaţi în altă parte! S-a ajuns aici din cauza modului autoritar de conducere. 

Practic, aţi deturnat activitatea Filialei PNL Galaţi, aţi trădat scopurile statutare ale acesteia, până când aceasta – cândva o mândrie a partidului! – a decăzut tot mai mult şi a ajuns pe ultimul loc în clasamentul filialelor naţionale ale PNL.
Imaginea Filialei Galaţi a PNL a avut mult de suferit în rândul electoratului din judeţul Galaţi, dar mai cu seamă în Municipiul Galaţi, unde la ultimele alegeri am înregistrat un scor dezastruos. Niciodată în istoria ultimilor 30 de ani, PNL nu a avut un candidat la Primăria Galaţi cu un rezultat atât de slab! De vină este mai ales lipsa de pregătire a liderului filialei, care a folosit discursul public pentru a promova propria persoană, în detrimentul ideologiei partidului, care a fost lăsată în plan secund sau chiar şi mai jos decât atât. 
Am asistat din partea dumneavoastră la o demonstraţie de ego dus la extrem. În lipsa realizărilor locale ale filialei, aţi mers în faţa electoratului doar cu realizările guvernării liberale. Aţi preluat „pe persoană fizică” Filiala Galaţi a PNL şi aţi secat-o de resursă umană prin îndepărtarea liberalilor autentici şi de valoare, culminând cu migrarea a 5 (cinci) primari către altă formaţiune politică.
Toate acestea nu fac decât să demonstreze trădarea scopurilor de căpătâi ale doctrinei liberale şi să ducă în derizoriu ideea de reprezentare a populaţiei de către un partid, prin aleşii acestuia. 
Prin mesajul transmis de dumneavoastră pe grupurile interne ale PNL, de neasumare a eşecului umilitor suferit de Filiala PNL Galaţi la alegerile din 9 iunie 2024 şi indicarea altor vinovaţi sau a unor tabere – nedefinite! – din interiorul partidului, aţi dovedit, domnule George Cătălin Stângă, încă o dată, că nu aţi înţeles nimic din ruşinosul rezultat al alegerilor locale, previzibile de altfel pentru mulţi alţii. 
Vedem acum că doriţi să vă menţineţi pe poziţia ocupată, să vă găsiţi scuze în aşa-zisa trădare din partea unora, prin tot felul de scenarii fanteziste, dar fără a fi dovedite, în timp ce Filiala Galaţi a PNL se află în acest moment în disoluţie din cauza managementului dumneavoastră catastrofal.
În aceste condiţii, vă solicit în mod deschis, domnule Stânga George Cătălin, demisia din funcţia de Preşedinte al Filialei Galaţi a PNL.             
Filiala Galaţi a PNL are nevoie în aceste momente, mai mult ca oricând, de o conducere competentă, matură şi orientată spre reprezentarea cetăţenilor în concordanţă cu principiile şi obiectivele PNL, care în acţiunea sa politică, „în calitatea de partid de centru-dreapta, membru al Partidului Popular European, urmăreşte respectarea valorilor universale ale libertății şi demnităţii umane şi a valorilor tradiționale ale poporului român, precum şi reprezentarea ideilor şi valorilor dreptei democratice româneşti. 
Sîmbanu Ionică, membru PNL Galaţi”

 

Când e să te cheame Stângă și te lovească disoluția pe nepregătite…?

Cu alte cuvinte, acuzația de disoluție a PNL Galați sub mandatul lui George „Georgică” Stângă, pare a fi de departe cea mai complicată la adresa liderului liberal, bineînțeles după celebrul episod din biroul fostului ministru al transporturilor, Cătălin Drulă, când pe fir a intrat și DNA-ul!

Nu dorim a intra în ghiveciul PNL, însă n-ar fi rău ca senatorul George Scarlat, un lider mult mai aplicat al gălățenilor liberali sau chiar Lucian Costin, edilul Tecuciului, un primar care a făcut performanță, să preia frâiele partidului, nu de alta dar atunci când disoluția îți bate la ușă iar tu te ții de-un scaun și-așa șubrezit, riști să te trezești peste câteva luni cu un procent la parlamentare care nu-ți permite să trimiți pe cineva în Senat sau în Camera Deputaților.

Mai mult decât atât, în contextul în care anul trecut, la Vila Lac, Georgică s-a ales cu un cartonaș galben de la conducerea centrală a partidului, pe final de an cu siguranță se va analiza la București prestația sa și a Organizației. Iar când în zona liberală se simte miros de sânge, nici amicii Veștea și Rareș Bogdan- ambii cu performanțe în 9 iunie- nu-i vor mai fi prin preajmă…

 

 

 


Distribuie articolul

You May Also Like