Inspecția Muncii din Galați încearcă să conștientizeze mediul de afaceri că trebuie să respecte legea, angajații și munca acestora

Distribuie articolul

Inspectorii de muncă au avut treabă serioasă în ultima vreme. Luna trecută au debarcat în piața construcțiilor civile, ca urmare a declanșării Campaniei naţionale pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, precum şi prevederile legale privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi din domeniile: „construcţii clădiri”,”lucrări de geniu civil”,”lucrări speciale de construcţii”. 22 de controale efectuate în domeniul relaţii de muncă, care s-au lăsat cu amenzi de peste 320.000 lei. Cu această ocazie au fost depistate 16 persoane prestând muncă nedeclarată. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii de muncă au aplicat și un număr de 29 de sancţiuni contravenţionale soldate cu 11 amenzi în valoare totală de 60.500 lei.

În luna mai, controalele Inspecției Muncii au vizat firmele care se ocupă cu cultivarea și vânzarea florilor sau cu servicii funerare.

Astfel, cele 26 de controale efectuate, în domeniul relații de muncă, s-au finalizat cu 8 sancțiuni contravenționale din care 3 amenzi în valoare totală de 3.300 lei și 5 avertismente pentru nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă și a altor prevederi legale. Alte 11 controale efectuate inspectorii de muncă au condus la aplicarea a 13 de sancțiuni contravenționale din care 11 avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 11.500 lei.

Potrivit ITM Galați „în controalele efectuate s-a urmărit conştientizarea angajatorilor şi a lucrătorilor asupra importanţei şi necesităţii respectării legislaţiei în domeniile relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă”.


Distribuie articolul

You May Also Like