Noaptea magică a artelor, la Galați

Distribuie articolul

Deși de mâine începe weekendul, cultura are încă multe de arătat și de spus! Sâmbătă seara, în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, Casa Artelor din Galați invită gălățenii, între orele 18:00 și 00:00, să descopere și să se bucure de bogăția artei într-un cadru plin de inspirație și creativitate.

Programul serii include expoziții remarcabile și performanțe live:

  • Expoziția de grafică și pictură, care scoate în evidență lucrările elevilor de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” și ale studenților de la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos”, secția pictură.
  • Expoziția itinerantă „Perpetuum Țăndărică”, care marchează debutul unei experiențe culturale unice în Galați, parte a prestigiosului Festival Internațional de Animație „Gulliver”.
  • Expoziția „Galaxii de cristal”, o colecție fascinantă de cristale, pietre și minerale.
  • Sesiune de live painting, unde elevii de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” își vor demonstra talentul și pasiunea pentru artă în timp real, sub privirile publicului, alături de Asist. Univ. Drd. Cristiana-Emanuela Tarbuc.
  • Un recital instrumental excepțional susținut de maestrul Nicolae Mantu (flaut) și Ciprian Oloi (pian) la ora 21.00.
  • Un moment muzical din celebrul musical „CATS” susținut de elevi ai diferitelor instituții de învățământ din oraș, începând cu ora 21.30.

Evenimentul este inițiat și coordonat de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați. Galățenii sunt invitați la Casa Artelor să sărbătorească frumusețea și diversitatea artei!


Distribuie articolul

You May Also Like