Clasicul se reînnoiește:„Mam’zelle Nitouche” din nou pe scena gălățeană

Distribuie articolul

Duminică seara, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” le oferă gălățenilor timp de visare. De la ora 18.30, îndrăgita operetă „Mam’zelle Nitouche” revine pe scenă, continuând tradiția succeselor răsunătoare. Premiera acestei piese a avut loc în 1883 la Paris, iar de atunci, bucură publicul cu satirele sale vesele și personaje memorabile.

La Galați, „Mam’zelle Nitouche” a debutat în 1963 și a câștigat rapid inimile spectatorilor, ajungând să se joace cu sala plină. După celebrarea a 140 de ani de la prima reprezentație, opereta a fost revitalizată anul trecut printr-o nouă producție plină de energie și culoare, adusă la viață de o echipă de tineri artiști talentați și o viziune regizorală inovatoare, semnată de Octavian Jighirgiu, cu scenografia realizată de Ionuț Mitrofan, video-proiecțiile lui Andrei Cozlac și coregrafia maestrului de balet, Gabriela Gegea.

În această duminică, publicul va avea ocazia să-i vadă pe scenă pe soliștii Lorena Mărginean, Florin Bobei, Tudorel State, Adina Gurenciuc, Constantin Lupu, Sebastian Băncilă, Lăcrămioara Crihană, Ovidiu Ghioc, Ionuț Strat, Marian Neculcia, Magda Bobei, Lenuța Bercaru, Elisabeta Barbu, Florina Nistor, George Apostolache, Bogdan Baicu, Vasilică Burcuș, Valentin Călin, Elvis Butunoi, Valeria Drăguș, Iustina Munteanu, Maria Nedelcuță, Constantin Such, acompaniați de orchestra, corul și baletul teatrului. Dirijorul Eugen Dan Drăgoi va conduce acest spectacol plin de farmec și umor.


Distribuie articolul

You May Also Like