16 milioane de lei pentru a stopa abandonul școlar în Galați

Distribuie articolul

Astăzi, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Galați, au fost semnate contractele pentru a doua rundă de finanțare a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Din cele 29 de școli menționate într-un alt articol ca având șansa de a lupta împotriva abandonului, doar 13 din județul Galați – conform comunicatului emis de Inspectoratul Școlar Județean Galați – vor primi, totuși, împreună peste 16 milioane de lei pentru a ajuta elevii să nu părăsească școala. Valoarea totală a granturilor atrase de cele 58 de școli gălățene beneficiare, sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Galați, în cadrul PNRAS – rundele I și II, este de 52.372.695,43 lei.

Reamintim că programul are ca scop să reducă numărul copiilor care renunță la școală, să îmbunătățească rezultatele lor la testele naționale și să ajute mai mulți elevi să termine gimnaziul și să treacă la liceu. „Proiectele depuse de unitățile de învățământ gălățene își propun atingerea acestor obiective prin programe de tip ‘Școală după școală’, activități remediale, consiliere, excursii, ateliere de educație parentală, mediere, modernizarea spațiilor școlare, formarea cadrelor didactice, programe de tip ‘masă caldă’, activități de dezvoltare a climatului pozitiv în școală etc.”, se menționează în comunicat.

Printre școlile beneficiare se numără Școala Gimnazială „Petru Rareș” din comuna Frumușița; Școala Gimnazială Nr.5 din Galați; Școala Gimnazială „Anghel Rugină” din Tecuci; Școala Gimnazială „Elena Doamna”, tot din Tecuci; Școala Gimnazială „Elena Doamna” din comuna Cuza Vodă; Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Galați; Liceul Tehnologic „Costache Conachi” din comuna Pechea; Școala Gimnazială „Dimitrie Luchian” din comuna Piscu; Școala Gimnazială Nr.1 din comuna Rediu; Școala Gimnazială Nr.1 din comuna Șendreni; Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din orașul Târgu Bujor; Școala Gimnazială „Ștefan Octavian Iosif” din Tecuci; Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu” din comuna Tudor Vladimirescu.


Distribuie articolul

You May Also Like