Bursele elevilor, sub cuantumul legal

Distribuie articolul

Banii de burse ai elevilor pentru luna iunie vor fi plătiți luni, 15 iulie. Sumele vor fi virate către inspectoratele școlare și școli. Bursa de merit pentru elevii claselor V, VI, VII, IX, X și XI va fi de 338 de lei, mai mică decât cuantumul minim stabilit de lege.

Absolvenții de gimnaziu și liceu, care au susținut examenele recent, primesc pe iunie 450 de lei, suma integrală. Aceștia primesc și bursa de merit pe zilele din iulie până la afișarea rezultatelor de la examene: 9 iulie pentru absolvenții de gimnaziu și 12 iulie pentru absolvenții de liceu. Banii pentru aceste zile vor fi virați în august.

Calculul burselor de merit se bazează pe formula „(CmB/NZL) x (NZL – NZV)”, unde CmB este cuantumul minim al bursei, NZL – numărul de zile lucrătoare, și NZV – numărul de zile de vacanță. În iunie, sunt 20 de zile lucrătoare și 5 zile de vacanță, rezultând o bursă de 338 de lei.

Elevii cu burse tehnologice primesc în iulie 300 de lei pentru luna iunie, având 20 de zile de cursuri și nicio zi de vacanță în iunie.

În vacanța de vară, doar elevii cu burse sociale și de excelență olimpică primesc burse. Bursele sociale se plătesc integral pe tot anul școlar. Ministerul Educației a confirmat că nu există reduceri ale burselor sociale.

Cuantumul minim al burselor:

  • Bursa de excelență olimpică I: între 750 și 3000 lei
  • Bursa de excelență olimpică II: 700 lei
  • Bursa de merit: 450 lei
  • Bursa socială: 300 lei
  • Bursa pentru mame minore: 700 lei
  • Bursa tehnologică: 300 lei

Valoarea burselor poate fi suplimentată de consiliile de administrație ale școlilor, în funcție de sumele alocate de autoritățile locale sau alte venituri obținute legal.


Distribuie articolul

You May Also Like