Ziua cea mare pentru toată suflarea oțelară! Să vină Cupa la Galați!!!

Distribuie articolul

 

 

Alt 15 mai. În 2011, câștigam campionatul României, fiind prima echipă din Moldova ce reușea această performanță. Și tot cu Dorinel Munteanu pe bancă.

Astăzi vorbim despre finala Cupei României, o competiție pe care Oțelul a tratat-o cu seriozitate iar efortul a fost răsplătit. Suntem în finală. Echipa gălățeană a mai jucat în ultimul act al Cupei României, în 2004, la București, pierdută cu 0-2 în fața lui Dinamo.

Astăzi însă altele sunt datele problemei. Oțelul, echipă nou promovată, a avut un parcurs bun spre foarte bun în Superligă, cu rezultate remarcabile, iar adversarul nostru de astăzi se află în liga secundă, fără drept de promovare.

 S-a mai scris, o victorie în această seară, aduce la Galați singurul trofeu ce ne lipsește din palmares, evident ne referim la competițiile naționale, o participare în cea de-a doua competiție europeană- Europa League și nici partea financiară nu este de neglijat.

 Așadar, avem toate atuurile pentru a face o partidă reușită iar la final să ne bucurăm cu toții de succesul echipei fanion a Galațiului.

 Managerul tehnic al Oțelului, Dorinel Munteanu a declarat la conferința de presă premergătoare deplasării la Sibiu, că șansele sunt egale între cele două combatante dar echipa sa va da totul pe teren pentru a-și adjudeca trofeul.

„Nu am câștigat acest trofeu nici ca jucător, nici ca antrenor. Astăzi, vreau să sparg gheața, cum se spune. Tot Galațiul este alături de noi, am tratat cu maximă responsabilitate această competiție și așa va fi și astăzi. Ne dorim să aducem Cupa la Galați!”.

Pe stadionul din Sibiu sunt așteptați oțelari din toate colțurile țării, o garnitură de tren plecând spre municipiul de pe malul Cibinului cu aproximativ 1000 de oțelari.

 Și autoritățile gălățene s-au pregătit pentru acest eveniment, montând pe esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor un ecran gigant pentru a putea fi urmărit meciul în aer liber.

De asemenea, toate locațiile HoReCa gălățene au înaintat deja oferte atractive pentru ca gălățenii să poată urmări această confruntare decisivă în locațiile respective.

 Finala Cupei României va începe la ora 20,30 pe stadionul municipal din Sibiu și va fi condusă la centru de către Marcel Bîrsan din București, ajutat la cele două linii de Vladimir Urzică din Piatra Neamț și Laszlo Bucsi din Sfântu Gheorghe.

În Camera VAR se vor afla Rareș Vidican din Satu Mare și Szabolcs Kovacs din Carei.

 Arbitru de rezervă a fost delegat Florin Andrei din Tg. Mureș, observator de joc va fi Octavian Goga din Brașov, iar cel de arbitri, Nicolae Grigorescu din Timișoara.

Avem și absențe în lot: mai vechilor accidentați, Lovric și Dur Bozoancă, adăugându-se Alex Pop. De asemenea, nu au drept de joc Adăscăliței și Teles, suspendați.

Fanii gălățeni au promis că astăzi vor colora arena sibiană în roșu-alb-albastru iar noi credem că suntem așteptați la Sibiu pentru a ne desăvârși istoria!

Cupa României trebuie să vină la Galați! Cupa va veni la Galați!!!

 


Distribuie articolul

You May Also Like