Vreme extremă la Galați  

Distribuie articolul

Cod portocaliu de ninsori și vânt violent la Galați, până mâine seară. Administrația Națională de Meteorologie prognozează, din această noapte, ninsori abundente și viscol. Sunt estimate cantității de apă de 20-25 de litri pe metrul pătrat și, izolat, de 30-35 litri pe unitatea de suprafață. Vântul va sufla cu putere, în special mâine, când vitezele la rafală vor ajunge frecvent la 70-80 kilometri pe oră și, izolat, se vor apropia de 140 kilometri pe oră.  Avertizarea cu cod portocaliu este valabilă de astăzi, 17 ianuarie 2018, ora 17.00, până mâine, 18 ianuarie 2018, ora 17.00. Mâine, după ora 17.00, fenomenele meteo extreme se mai temperează, până la ora 22.00, când expiră atenționarea ANM.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această după-amiază pentru discuta măsurile necesar a fi aplicate în aceste condiții.

Prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a dispus ca la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență să fie monitorizată cu toată atenția evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariția unor situații de risc.

Începând de la ora 00.00, se va activa Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției și se va institui serviciul de permanență la sediul primăriilor, pe toată durata avertizării.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, se recomandă celor care pornesc la drum în acest interval să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. Persoanele care doresc să călătorească în zonele aflate sub avertizare trebuie să respecte indicațiile autorităților, în special în situația în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum, circulația ar putea fi restricționată.

Sursa: Prefectura județului Galați


Distribuie articolul

You May Also Like