Vernisaj la Muzeul de Arta Vizuala Galati

Distribuie articolul

Muzeul de Artă Vizuală Galați invită gălățenii, și nu numai, la vernisajul expoziției personale de pictură a artistului Vitalie Butescu, miercuri, 1 martie, la ora 18.00.

Vitalie Butescu s-a născut pe 3 octombrie 1972, în localitatea Ștefan Vodă din Republica Moldova. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chișinău (1990) și Academia de Arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca (1997). Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru activ al International Academy of Culture and Art.

Are numeroase expoziții personale, participări la expoziții de grup, tabere de creație și târguri de artă, atât în țară cât și în străinătate. Lucrările sale se află în colecţii particulare din România, Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Slovenia, Japonia, Marea Britanie, S.U.A. şi în muzee din Bucureşti, Aiud, Medgidia, Constanţa, Slatina.

“Spirit de pictor cu care regii își înnobilau curțile, în vremurile frumoase și deștepte, Butescu ne dezvãluie culori pe care nu le vede oricine, ne arată firescul frumos din jurul nostru și ne aduce cronici din Arcadii pe care le ignorăm. A fost de mai multe ori la Balcic, l-a tălmăcit și l-a pus în lumina simezei mai bine ca nimeni altul. A tipãrit, cu un text de Marius Tița “Balcic by Butescu”, primul și singurul album de picturã dedicat de un singur artist acestui colț de univers luminos ca stâncile sale scăldate în soare. Dar nu este nici pe departe pictorul unui singur subiect, stare sau moment. Pe pânzele sale încã mai dăinuie colțuri de București ce acum nu mai sunt, stropi de vară la margine de crâng, chipuri demoazelic de ingenue, expresivi mãgãruși de Dobrogea, umbră de Stavropoleos, domnesc de Cotroceni și Mogoșoaia, hale de Ploiești și Casino de Sinaia.” (Marius Tița)

Joi, 2 martie, la ora 18.00, Vitalie Butescu invită publicul gălățean la atelierul de pictură pe care-l va susține în muzeu.


Distribuie articolul

You May Also Like