Ne spune Cristian Tudor Popescu la Galați la o întâlnire cu cititorii la Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” Că vă place sau nu, celebrul ”deontolog”, jurnalist și editor tv ajunge și la Galați, săptămâna viitoare.
Miercuri, 14 septembrie 2022, începând cu ora 18.00, la Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” din Galați (Str. Mihai Bravu 16), la Sala „Mihai Eminescu”, gălățenii interesați pot să îl întâlnească pe Cristian Tudor Popescu, cu prilejul apariției volumului ”Dumnezeu nu e mort. Interceptări.
Note informative”, lansat de curând de Editura Polirom. Gazdele evenimentului sunt Doru Căstăian și Biblioteca Județeană „V. A. Urechia”. Iar parteneri în acest ”incident” literar sunt Librăriile Humanitas, Biblioteca Judeteană „V. A. Urechia” Galați.
Scurte frânturi din carte: ”Un șofer bătrân povestește cum proceda când ii ducea lui Tudor Arghezi plicul cu bani pentru poeziile publicate în Scânteia. Academia de Științe din Moscova face experimente cu cimpanzei în anii 1920 ca să producă „o mașină vie de război”, la comanda Kremlinului.
Un regizor face un film despre o fată de 14 ani din Bistrița care s-a prostituat la Paris sub teroarea unui pește. Ion Țiriac joacă un meci de tenis memorabil cu Tom Gorman la București.
Cristian Tudor Popescu evocă asemenea întâmplări mai vechi sau mai recente, dar și subiecte precum coronavirusul, Vladimir Putin și războiul din Ucraina într-un volum ce reflectă tipologii ale societății românești și moduri în care oamenii se raportează la Dumnezeu”… Cristian Tudor POPESCU este scriitor și gazetar, critic și istoric de film, doctor în cinematografie și media al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, membru al Uniunii Scriitorilor și al Uniunii Cineaștilor.
A primit numeroase premii și distincții. La Editura Polirom a mai publicat: Copiii fiarei (1998, 2013), Vremea Mânzului Sec (1998, 2019), Timp mort (1998), Omohom. Ficțiuni speculative (2000), România abțibild (2000), Un cadavru umplut cu ziare (2001), Nobelul românesc (2002), Libertatea urii (2004), Luxul morții (2007), Cuvinte rare (2009), Filmul surd în România mută.
Politică și propagandă în filmul românesc de ficțiune (1912-1989) (2011), Filmar (2013) și Viața și Opera (2016).