S-a dat startul lucrărilor la noua centură a orașului Galați. Șoseaua va avea un pod unic în partea de sud-est a țării

Distribuie articolul

Au început lucrările la cea mai mare lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani, din Galați. Este vorba despre centura municipiului, o lucrare a Consiliului Județean Galați realizată cu fonduri europene. Investiția, în valoare de 30 de milioane de euro, se va finaliza pste 24 de luni.

Proiectul prevede modernizarea tronsonului dintre bulevardul Brăilei şi viaductul Sidex, lărgirea părţii carosabile la patru benzi pe segmentul dintre viaductul Sidex şi bulevardul George Coşbuc şi modernizarea tronsonului dintre strada Traian/DN26 şi strada Calea Prutului/DN2B. Lucrările se vor desfăşura pe o lungime de 10,45  kilometri, iar pentru realizarea obiectivului vor fi făcute exproprieri și vor fi demolate 57 de case și sedii de societăți comerciale.

„Este cea mai importantă investiție pentru infrastructură pentru județul Galați, din ultimii 30 ani. Nimic nu ne-a oprit, nici  măcar pandemia să ajungem în această  zi importantă. Este un proiect cu finanțare europeană, de peste 30 milioane de euro.  Un drum extins la patru benzi, cu pod hobanat. Acest pod, o noutate pentru regiune, are o arhitectură mai aparte și va fi, din punctul meu de vedere, una dintre opere de artă în construcții la Galați.  Vor fi amenjate piste de bicicletă, pentru că lucrarea va fi împărțită în patru tronsoane”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La începutul anului 2022 drumul de centură al Galațiului va avea patru benzi de circulație, un pod înălțat, trei sensuri giratorii, piste pentru biciclete, trotuare pentru pietoni și iluminat public modern. Podul hobanat este un obiectiv unic în această parte a țării și va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari, fără rampele de acces, o lăţime de 19 metri, patru benzi de circulaţie, pistă de biciclete şi trotuare.


Distribuie articolul

You May Also Like