VIDEO/Noutăți la Zoo Galați: începând de luna aceasta, parcul are un pelican și doi tigri

Distribuie articolul

Grădina Zoo din Galați are noi locatari. Este vorba despre doi tigri și un pelican care zilele acestea au ajuns la parcul din Pădurea Gârboavele. Conform procedurii, animalele au fost băgate în carantină și vor putea fi văzute de vizitatori în luna februarie.

Tigrii care au ajuns la Zoo Gârboavele vin de la circul de stat Metropolitan. Felinele au sosit la Galați deoarece la circ a fost interzisă dresura de animale iar la Gârboavele au condiții foarte bune. Animalele sunt două femele numite Nera și Baghera care ridică la șase numărul de tigrii de la Zoo Galați.

„Cei doi tigri sunt femele tinere, au între 6 și 8 ani, se numesc Nera și Baghera. Tigrii sunt perfect sănătoși, acum îi ținem în carantină, conform procedurii. Probabil, vor putea fi vizitați începând de săptămâna viitoare, în funcție de felul în care se acomodează cu ceilalți tigri. Animalele vin de la Circul de stat Metropolitan, noi le-am luat pentru a le asigura condiții mai bune decât la circ”, a declarat Matei Roșca, administratorul Parcului Zoo Galați.

În premieră, la Grădina Zoo Gârboavele a ajuns un pelican. Este vorba despre un pui care a fost salvat de polițiștii locali. Pasărea rănită la cioc a fost descoperită la Barboși de câțiva gălățeni care au anunțat autoritățile.

„Poliția Locală Galați a fost sesizată că în zona Cartierului Barboși, pe malul apei, se afla un pui de pelican. O patrulă din cadrul Secției nr. 1 Poliție Locală s-a deplasat la fața locului, de unde a preluat pasărea. Pelicanul a fost dus la Grădina Zoologică”, a anunțat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați.

Și puiul de pelican va fi admirat de vizitatori după o perioadă de acomodare. Pasărea va fi ținută în carantină până se va vindeca și se va obișnui cu condițiile din captivitate.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like