Statul recalculează pensiile anticipate. Procedura se desfășoară DOAR la cerere

Distribuie articolul

Sunt vești bune pentru românii care s-au pensionat anticipat între anii 2011-2016. Ei vor primi bani în plus în urma unei recalculări a pensiei. Asta în conformitate cu o lege care a intrat recent în vigoare. Actul normativ stabilește că persoanele care s-au pensionat anticipat în perioada ianuarie 2011 – iulie 2016 nu vor mai avea o penalizare maximă de 45% ci doar de cel mult 30%. Pentru a beneficia de recalcularea pensiei, persoanele respective trebuie să depună o cerere la Casa Judeţeană de Pensii.

„În conformitate cu prevederile legii 216 pe 2017 persoanele ale căror drepturi de pensie anticipată parțială s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011-16 iulie 2016, beneficiază de recalcularea pensiei. Recalcularea se face la cererea persoanei interesate iar drepturile de pensie recalculate se cuvin şi se plătesc începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată cererea. Solicitarea este depusă la Casa de Pensii în evidențele căreia se află dosarul de pensie al solicitantului”, a declarat Ana Denis Aramă, directorul Casei Judeţene de Pensii Galați.

Prevederea nu este valabilă pentru toată lumea.

„Persoanele care au îndeplinit condițiile de vârstă pentru limită de vârstă, mai exact pentru cele care au ieșit sau care îndeplinsc condițiile de acordare a pensiei de limită de vârstă, nu beneficiază de prevederile acestei legi”, a precizat Ana Denis Aramă.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii GalațI mai anunță că statul nu plătește retroactiv sume de bani.


Distribuie articolul

You May Also Like