Vești proaste: în următoarele ore, la Galați, va ninge mai mult decât au estimat meteorologii

Distribuie articolul

Meteorologii s-au răzgândit și au modificat prognoza pentru județul Galați. În următoarele ore, va ninge mai mult decât s-a crezut inițial iar zona a fost introdusă pe lista cu județe aflate sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și vizibilitate scăzută. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

„În cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei va continua să ningă  abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și diminuând vizibilitatea”, a anunțat site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie.

Ninsoarea va continua și după ora 15.00, dar cantitățile de zăpadă vor fi în scădere.

„În jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând  zăpada și diminuând vizibilitatea. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte. Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig. În cursul nopții de vineri spre sâmbăta (23/24 martie) în estul și în sud-estul țării, vor mai fi intensificări ale vântului, cu 35…45 km/h, spulberând zăpada depusă”, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

În orașul Galați, ninsoarea nu a provocat probleme deosebite decât pe drumurile secundare. Se circulă cu dificultate pe bulevarde dar mai ales pe străzile din cartiere unde s-a depus un strat de câțiva centimetri de zăpadă. În oraș intervin peste o sută de utilaje ale Ecosal și ale societăților subcontractoare. Utilajele  împrăștie material antiderapant în special în intersecții și pante și curăță zăpada de pe carosabil și trotuare, în stațiile de transport public în comun, la trecerile de pietoni și în preajma instituțiilor publice.

„Primele intervenții pentru deszăpezire au fot realizate cu  utilajele din dotarea Ecosal, respectiv cele 12 tractoare cu lame și perii și 13 sărărițe. Până acum (n.r. ora 8.30) s-a consumat o cantitate de material antiderapant de aproximativ 235 tone. De la primele ore ale dimineții un număr de 110 lucrători stradali intervin pentru curățarea trotuarelor de gheață și zăpadă în stațiile mijloacelor de transport în comun, la treceri de pietoni și în preajma instituțiilor publice. De mai puțin de o oră au primit comandă pentru intervenții și 92 de utilaje ale  subcontractorilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galați.

De asemenea, autoritățile anunță că nici în județ nu sunt probleme deosebite. Pe toate drumurile s-a așezat un strat de zăpadă dar nu există șosele și școli închise sau localități fără curent electric.


Distribuie articolul

You May Also Like