Medicii avertizează: zăpada portocalie este periculoasă pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii

Distribuie articolul

Zăpada care are nuanțe ciudate este interesantă dar și periculoasă. Medicii avertizează că particulele de nisip pot provoca probleme oamenilor dacă sunt inhalate.Cele mai expuse sunt persoanele care au afecțiuni respiratorii și alergii.

Zăpada încărcată cu fragmente de nisip poate fi periculoasă pentru persoanele care inhalează particulele. De aceea, medicii le recomandă celor care au probleme medicale să evite deplasările pe stradă în timpul ninsorii și să respecte regulile de igienă.

„Zăpada încărcată cu nisip saharian este periculoasă pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii, poate declanșa acutizări ale unor afecțiuni respiratorii. Poate provoca sau agrava astmul bronşic. În plus, poate fi factor declanșator pentru forme de alergii. Particulele fine de nisip inhalate sunt periculoase, în special, pentru persoanele cu afecțiuni existente. Ca să să ferească de probleme, oamenii trebuie să respecte normele de igienă, să se spele des pe mâini cu apă și săpun, iar bolnavii ar trebui să poarte măști pentru a nu inhala praful saharian. Este recomandat să evite deplasările pe stradă, mai ales în timpul ninsorii. Precipitații cu praf saharian am mai avut la Galați în urmă cu câțtiva ani, într-o vară. Atunci au fost probleme din cauza fructele și legumele pe care s-a așezat praful. Fructele au contribuit la răspândirea prafului, am avut atunci și afecțiuni digestive”, a declarat medicul Valentin Boldea.

Zăpada de culoare portocalie care a căzut la Galați este verificată și de Agenția de Protecția Mediului. Specialiștii instituției au luat mai multe proble și încearcă să stabilească dacă particulele provin din Africa sau din altă parte.


Distribuie articolul

You May Also Like