Vești bune: Rata de infectare din orașul Galați a scăzut sub 3,5 și se va renunța la restricțiile de weekend

Distribuie articolul


Rata de infectare din orașul Galați a scăzut sub 3,5 și se va renunța la restricțiile de weekend. Pe portalul Prefecturii Galați scrie că pe 20 aprilie, rata de infectare în oraș este de 3,37 persoane infectate la mia de locuitori. Restricțiile de weekend sunt în vigoare doar peste pragul de 3,5.


Rata este în scădere de câteva zile și nu sunt semne care să arate că trendul s-ar putea inversa.

Ca urmare, gălățenii au toate motivele să spere că în weekendul următor nu vor mai fi condiționați de restricțiile suplimentare.

Concret, magazinele nu se vor mai închide la ora 18.00, iar circulația va fi permisă până la ora 22.00 și nu până la ora 20.00. De asemenea, rămân în vigoare măsurile anti-COVID provitoare la masca de protecție, la distanțarea socială și la circulația pe timpul nopții.


În ultimele 14 zile 1.046 gălățeni s-au infectat cu virusul SAR COV 2. De la debutul pandemiei, în județul Galați au fost raportate 26.254 de persoane infectate. În paralel, campania de vaccinare avansează timid. Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021) la nivel județean a trecut de 78.000.

Numărul total al persoanelor din județul Galați care au primit și a doua doză este în jur de 29.000.

Foto: Vrancea 24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like