Veste bună despre podul de la Brăila: A fost emisă prima autorizație de construire pentru unul dintre drumurile de legătură

Distribuie articolul

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat joi că a fost emisă prima autorizație de construire pentru unul dintre drumurile care vor lega podul peste Dunăre de la Brăila de rețeaua națională. Porțiunea pe care vor începe lucrările are lungimea de șapte kilometri.

„Vestea bună pe care o așteptam pentru Podul de la Brăila: tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii 7 km din drumurile de legătură. Urmează în curând și pentru restul acestor drumuri, fără de care Podul nu ar putea fi dat în trafic la finalul anului viitor. În mod normal, construcția drumurilor trebuia să înceapă simultan cu Podul, dar birocrația (exproprieri, acorduri) nu a fost rezolvată la timp. Am făcut un pas mare astăzi pentru evitarea scenariului negativ în care, la sfârșitul anului 2022, Podul terminat ar rămâne muzeu”, a anunțat, pe rețelele de socializare, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Proiectul prevede realizarea a 23,4 kilometri de drum expres pentru a conecta podul cu infrastructura existentă. Este vorba despre două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, pe o lungime de 19 kilometri și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Macin, care are 4,3 kilometri. Lucrările la podul propriu-zis decurg bine, iar întârzieri sunt doar la drumurile de legătură, a anunțat recent reprezentantul Guvernului.

Podul ar trebui să fie gata la finalul anului viitor, însă din cauza problemelor apărute la infrastructura adiacentă, podul ar putea fi folosit cu o întârziere de un an, a avertizat Cătălin Drulă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns