Verde la împăduriri de un milion de euro

Distribuie articolul

Direcția Silvică Galați pregătește lucrări de împădurire în patru ocoale silvice din Galați, fiind puse la dispoziție fonduri de aproape un milion de euro (4,65 milioane de lei, cu TVA inclus). Licitația a fost lansată astăzi și are drept termen final de înscriere data de 25 martie.

Astfel, conform caietului de sarcini, se vor face lucrări de pregătire a terenului şi solului cu utilaje grele, în vederea împăduririi, ajutorarea regenerǎrii naturale şi întreţineri în plantaţii. Cele patru ocoale beneficiare sunt Galați, pentru care se alocă 1,5 milioane de lei, Grivița – 200.000 de lei, Hanu Conachi – 1,7 milioane de lei și Tecuci – 1,3 milioane.

La nivelul întregii țări, pentru 2020 Regia Naționala a Pădurilor – Romsilva a propus un program de regenerare a pădurilor de 12.531 hectare. Conform datelor oferite de regie, pentru lucrările programate anul acesta sunt necesari circa 25 milioane puieți forestieri.

În paralel, și Gospodărire Urbană Galați a lansat astăzi o licitație. În acest caz nu e vorba de lucrări de pregătire a terenului ci de cumpărarea de arbori și arbuști, ce vor fi plantați pe domeniul public. Fondurile alocate sunt de aproximativ jumătate de milion de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns