Vaccinarea la țară. Cum încearcă autoritățile să-i convingă pe gălățeni să se imunizeze

Distribuie articolul

Începe vaccinarea în zonele rurale ale județului Galați. Este vorba despre centrul mobil coordonat de Spitalul Militar de Urgență din Galați. Acesta acoperă județele Galați și Brăila.
20 de centre mobile de vaccinare au fost înființate în România. Împreună cu autoritățile locale, acestea acționează în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Echipele sunt formate din medici și asistenți medicali MApN și paramedici din cadrul DSU. Transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare sunt asigurate de MApN.

Echipa mobilă din Galați este dotată cu un container transformat în punct de vaccinare. Totuși, la solicitare, echipa se poate deplasa și la domiciliul beneficiarului, dacă este vorba despre o persoană nedeplasabilă. Traseul echipei mobile va fi anunțat din timp. Autoritățile încearcă astfel să impulsioneze campania de vaccinare care, în special în mediul rural, a intrat în impas.

În paralel, funcționează și centrele fixe din zonele rurale. Conform statisticii de miercuri, la Centrul de vaccinare Ivești au fost vaccinate 90 de persoane (31 prima doză și 59 rapel), la Centrul Sala de Spectacole Tecuci – 90 (42 prima doză și 48 rapel), la Centrul de vaccinare Corod – 90 (19 prima doză și 71 rapel), la Centrul Cămin Cultural Cosmești – 78 (76 prima doză și 2 rapel), la Centrul Cămin Cultural Cudalbi – 72 și la Centrul Cămin Cultural Tulucești – 84. Alte comunități rurale utilizează centrele de vaccinare deschise în orașele Galați, Tg.Bujor, Tecuci și Berești.


Distribuie articolul

You May Also Like