UVSAR recrutează voluntari. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Distribuie articolul

URBAN VOLUNTEER SEARCH AND RESCUE- UVSAR își mărește echipa!

Îți dorești să faci parte dintr-un colectiv dinamic, responsabil, creativ și mereu acolo când aproapele îți cere ajutorul? Acum e momentul să te înscrii!

Se oferă: Cursuri GRATUITE de prim ajutor, Căutare-Salvare; adeverință de voluntariat recunoscută internațional; experiențe și cunoștințe profesionale noi;

Criterii de selecție: Minim 18 ani împliniți; spirit de lucru în echipă; program flexibil.

Pentru mai multe detalii: Tel: 0730 290 021, E-mail: recrutare@uvsar.ro.

URBAN VOLUNTEER SEARCH AND RESCUE (UVSAR) este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, ce promovează voluntariatul ca resursă umană principală, având la momentul constituirii voluntari cu experiență, pregătiți să intervină în operațiuni de salvare complexe, asigurarea primului ajutor și prim răspuns în dezastre și calamități proveniți din diferite organizații specifice de pe teritoriul României sși specialiști din structuri aparținând statului român.

Voluntariatul nu înseamnă să faci lucrurile cu uşurinţă şi cu veselie. A fi voluntar înseamnă a lucra zilnic asupra ta, a-ţi cultiva abilităţi noi, a învăţa, a organiza şi desfăşura unele activităţi, a-ţi asuma responsabilitate, a acumula experienţă.

Contribuţia voluntarilor o resimte atât organizaţia în care ei activează, prietenii voluntarilor, comunitatea din care provin, cât şi societatea în întregime. în acelaşi timp, voluntariatul ajută tinerii să obţină şi să-şi dezvolte abilităţile pe care sistemul educaţional formal deseori nu poate să le ofere.

Ce se întâmplă dacă nu voluntariezi? Pierzi ceva. Pierzi şansa de a evolua, în principal.

Pentru că, dacă nu te implici în ceva în afara şcolii, tot ce îţi mai rămâne de făcut este rutina zilnică de elev obişnuit, cu tot ce înseamnă trezit devreme, mers la şcoală, învăţat materii de bază (care însă nu prea au aplicabilitate în viaţa ta de zi cu zi) şi poate chiar tocit, mers acasă, teme şi poate pierdut vremea puţin pe Internet.

Şi după aceea totul se repetă. Patru ani la rând. Dacă gândul ăsta te sperie, întreabă-ţi colega de bancă/mama/prietenul cel mai bun/dirigintele dacă a auzit cumva de nişte oportunităţi de voluntariat în zona ta.

Şi, odată ce îţi intri în ritm, nu o să mai vrei să te întorci la inactivitatea ta de dinainte (poate doar o dată la câteva săptămâni, ca să îţi reîncarci bateriile pentru următoarea oportunitate de voluntariat).

Voluntarii sunt plătiţi în şapte cifre : ZÂMBETE,” scrie Dragomir Alexandru Laurențiu, pe pagina de facebook, UVSAR.


Distribuie articolul

You May Also Like