USR și PLUS, oficial în alianță electorală

Distribuie articolul

Președinții organizațiilor județene Galați ai USR și PLUS, Bogdan Rodeanu și Bogdan Dimitrescu au semnat astăzi documentul prin care cele două formațiuni politice și-au oficializat Alianța Electorală USR PLUS, urmând ca în perioada următoare să-l depună la Autoritatea Electorală Permanentă.


Liderii alianței nou create au afirmat că vor fi liste comune de candidați pentru consiliile locale, primării și Consiliul Județean și nu au exclus o coagulare cu celelalte formațiuni politice de dreapta.
La Galați, vorbim de un caz fericit al colaborării dintre USR și PLUS, în sensul că nu s-a pus nici un moment problema prestabilirii de funcții sau posibile candidaturi pe premise algoritmice, ci totul a fost rezultatul unor negocieri care să aibă ca finalitate o reprezentativitate cât mai bună. Dacă liderul USR, Bogdan Rodeanu și-a manifestat intenția de a fi candidatul alianței pentru fotoliul de primar al municipiului Galați, colegul său de la PLUS, Bogdan Dumitrescu, va fi opțiunea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Cei doi au dat asigurări că alianța va avea candidați în toate unitățile administrativ teritoriale gălățene.


În ceea ce privește coagularea forțelor de dreapta locale, liderii alianței au spus că au fost demarate discuții, cu unii mai înaintate, cu alții mai timid, însă ce e de reținut este dorința tuturor de a-i scăpa pe gălățeni de administrația dezastruoasă promovată de PSD.


„Am discutat cu cei de la PNL, mai demult cu cei de la Împreună pentru Moldova și așa, mai frugal cu cei din PMP. Acum, noi avem câteva principii la care nu vom renunța, pentru că le considerăm corecte. Nu avem ce discuta pe o temă cum ar fi repartizarea de funcții iar despre zona de compromisuri nici nu poate fi vorba.” a spus Bogdan Rodeanu.


La rândul său, Bogdan Dumitrescu este de părere că integritatea morală, capacitatea profesională și expertiza vor fi atributele certe ale unei persoane ce va fi desemnată pentru o candidatură.


„La Galați, noi cei din USR și PLUS, ne-am comportat ca o singură entitate politică. Absolut toate deciziile le-am luat rațional, fără excese de temperament iar finalitatea a fost mereu crearea unei viziuni comune.”, a completat liderul PLUS.


Distribuie articolul

You May Also Like