USR Galați sesizează: O clădire veche din oraș se poate prăbuși peste oameni sau mașini

Distribuie articolul

Este vorba despre imobilul situat la intersecția străzilor Doctor Alexandrescu și Eroilor, mai exact, la doi pași de Piață.

Această clădirea este abandonată de foarte mulți ani.

Redăm parte din sesizarea înregistrată la Primăria Municipiului Galați, de către useriști: „Acum contează mai puțin dacă proprietarul chiar vrea să scape de casă ca să vânda terenul.

Contează mai puțin dacă mai există un proprietar. Contează mai puțin că, în Galați, cărămizi de o sută de ani se volatilizează. Contează mai puțin că acum patru ani, pentru cladirea furată de vis-à-vis s-au mobilizat nu doar infractorii, s-o fure ci și presa, societatea civilă și un număr oarecare de instituții care voiau ca primăria să o protejeze.

Astea au contat ieri și vor mai fi importante, poate, mâine.

Ceea ce contează astăzi este că, viceprimarul Picu Apostol Roman să nu mai trimită membri de partid la patinoar să facă figurație cinematografică ci polițiștii de la Disciplina în Construcții pe strada Dr. Alexandrescu cc Eroilor, să facă, poate, vreun flagrant, dar mai ales să semnalizeze corespunzător faptul că încă o clădire veche din oraș cade. Și poate să cadă peste oameni.

Facem noi, astăzi, această solicitare, înainte ca pereții să se prăbușească peste oameni sau mașini.

Dacă dl. viceprimar nu dorește să intervină înainte ca vreun gălățean să fie rănit, atunci să intervină înainte ca vreun maidanez să fie eutanasiat cu cărămida.

Ar fi, atunci, erou comunitar.

Ca să n-o mai lungim: dl. viceprimar, aveți delegate atribuții de reprezentare în Comitetul Județean pentru situații de Urgență, sunteți vicepreședinte al Comitetului local pentru situații de urgență și, în general, sunteți miezu’.

Serios, arată ca un obelisc egiptean.

Noi am  pus pariu că, dacă nu semnalizați până mâine zona, nici nu veți avea curaj să apăreți la ceremoniile de Ziua Marinei.

Cine câștigă, are de citit cartea “Istoria trădarii la români”, ambele volume, de Mircea Bălan (ISBN 973-8027-98-5).”

În ultimele zile, deputatul și președintele Filialei USR Galați, Bogdan Rodeanu, împreună cu membrii filialei au depus o serie de sesizări legate de problemele orașului, la sediul Primăriei.

Sursa : usr-galati.ro


Distribuie articolul

You May Also Like