UPDATE: Revoltă la ArcelorMittal   

Distribuie articolul

UPDATE2:

Protestul de la ArcelorMittal Galați s-a încheiat pentru moment. Muncitorii adunați în fața clădirii administrative au plecat spre casele lor. În total, au fost circa 700 de protestatari, au estimat cei participanți la revolta spontană.

Protestatarii au anunțat că mâine se vor aduna din nou în față la Turn, după schimbul 1.

 

UPDATE1:

Numărul protestatarilor a depășit 500 de persoane. Jurnaliștii nu au acces pe platforma siderurgică. După unele surse din rândul protestatarilor, numărul celor care s-au adunat în față la Turn este de 800.

Declarația oficială a ArcelorMittal Galați:

”ArcelorMittal Galați îți exprimă hotărârea de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul stabilit de lege, pentru a se asigura deopotrivă sustenabilitatea Combinatului dar și viitorul slujbelor, în noua realitate economică”.

———————

Circa 100 de angajați ai combinatului siderurgic din Galați s-au adunat, după schimbul 1, în fața clădirii administrative, în semn de nemulțumire față de refuzul patronatului de a le accepta revendicările salariale avansate pe timpul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă. Spiritele s-au încins și protestatarii au spart un geam de la Turn. Știre în curs de actualizare.


Distribuie articolul

You May Also Like