UPDATE: Protest la Calorgal: angajații societății refuză să muncească din cauza restanțelor salariale

Distribuie articolul

Update/ Directorul Calorgal anunță concedieri masive chiar în timp ce salariații protestează în curte

Salariații Calorgal care protestau în curtea unității solicitând salariile restante au primit o veste proastă. Anul viitor, cei mai mulți dintre ei vor fi concediați. Vestea a venit chiar de la directorul general al societății. Marian Alexandru a spus că, doar prin concedieri, societatea poate supraviețui în condițiile în care a pierdut numeroși clienți.

„Trebuie să facem concediere colectivă anul viitor. Din 460 de persoane vor rămâne 150. Altfel nu se mai poate, sunt din ce în ce mai puțini clienți ai sistemului de termoficare din Galați”, a explicat Marian Alexandru, directorul general Calorgal.

În ceea ce privește salariile restante, directorul Alexandru spune că oamenii vor primi banii luna viitoare. Șeful Calorgal recunoaște că directorii au ca restanță un singur salariu.

„Probabil, oamenii vor primi banii săptămâna viitoare. Problema este că noi nu am primit subvenție de la Primărie din luna aprilie. Și eu am restanțe la salariu de o lună”, a precizat directorul Marian Alexandru.

Protestatarii nu se lasă și cer demisia conducerii societății. Directorii sunt considerați principalii vinovați pentru situația economică precară în care a ajuns Calorgal. Situația este cu atât mai tensionată cu cât protestatarii susțin că directorii nu au restanțe salariale.

„Oamenii s-au săturat să aștepte, este un protest spontan, ei nu și-au luat salariile de aproape două luni, au de primit avans-lichidare-avans. Salariații sunt foarte supărați mai ales că au aflat că directorii au primit lefurile la timp”, a declarat Cristinel Ciubotariu, liderul de sindicat de la Calorgal.

În această perioadă, la societatea Calorgal se fac probe ale instalațiilor din cadrul sistemului centralizat de termoficare. Probabil, sistemul va fi pornit luna viitoare.

 

———————

Este protest la societatea Calorgal. Miercuri dimineață (25 octombrie) circa 200 de angajați ai distribuitorului local de agent termic s-au strâns în curtea unității nemulțumiți fiind că nu și-au primit salariile. Protestatarii susțin că nu au mai luat leafă din luna septembrie. În plus, oamenii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și solicită unele modificări în programul de lucru. Ei cer și demisia conducerii societății: directorii sunt considerați principalii vinovați pentru situația în care a ajuns Calorgal. Situația este cu atât mai tensionată cu cât protestatarii susțin că directorii nu au restanțe salariale. Încă nu știe cât va dura protestul. Sistemul de termoficare urban nu a fost încă pornit iar în prezent se fac probe tehnice.

 


Distribuie articolul

You May Also Like