Unitatea de Primiri Urgențe se extinde și se reorganizează

Distribuie articolul

În ajunul Paștelui, reprezentanții Consiliului Județului Galați anunță o adevărată schimbare la față a Unității de Primiri Urgențe, care va fi extinsă pe aproximativ 700 mp și va fi dotată cu aparatură medicală.

Consilierii județeni au decis în ultima ședință să treacă în administrarea Spitalului Clinic de Urgență o suprafață de 688 mp, astfel încât unitatea medicală să poată fi modernizată în cadrul unui proiect european.

”În vederea creşterii calităţii actului medical şi a confortului pacienţilor în cadrul Unității de Primire Urgență din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați, este necesară extinderea UPU prin construirea unor spații noi lângă actualul amplasament al Unităţii, a reconfigurării circuitelor pentru a se evita aglomeraţia care apare în prezent din cauza suprapunerii pacienţilor care vin cu salvarea cu cei care vin din ambulatoriu și a dotării unităţii cu echipamente moderne – aparatură medicală și mobilier medical”, se arată în expunerea de motive a Hotărârii Consiliului Județului Galați.

Au început deja demersurile pentru accesarea unei finanțări europene în valoare de 1,5 milioane de euro, bani cu care se dorește extinderea UPU cu 700 mp, inclusiv în parcarea auto dintre Unitatea de Primiri Urgențe și clădirea ambulatoriului spitalului. Pe lângă mobilierul medical, principalele dotări vizează cumpărarea unui computer tomograf, a unor incubatoare pentru neonatologie sau aparate mobile de radiologie.

După finalizarea procedurilor, lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor și ar dura aproximativ un an. Contribuția CJ Galați este de 2% din valoarea proiectului.


Distribuie articolul

You May Also Like