Unionistul George Simion va candida pentru un loc în Parlamentul European

Distribuie articolul

Astăzi, 18 februarie, la Galaţi, va avea loc lansarea candidaturii independente, pentru alegerile europarlamentare, a lui George Simion. Fost lider al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 şi fondator al Alianţei pentru Centenar, autor al cărţii ’’Blocaţi în labirint’’, o radiografie a situației politice actuale de pe teritoriul cuprins între Nistru şi Prut, acesta este un activist civic de origine română, un cunoscut militant al Unirii României cu Republica Moldova. Odată cu propagarea curentului unionist, şi-a atras însă nenumăraţi duşmani. În luna octombrie 2018, a fost reţinut şi expulzat, primind astfel o interdicţie, pentru 5 ani, de intrare în Republica Moldova.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, candidatul independent la alegerile europarlamentare din luna mai, aduce, în atenția opiniei publice, teme precum: Unirea Basarabiei cu România, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, valorificarea potențialului diasporei și „contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă.

Începând cu ora 17.00, George Simion, va fi prezent, în faţa Prefecturii Galaţi, pentru a strânge semnături  necesare depunerii candidaturii sale.


Distribuie articolul

You May Also Like