Un spectacol al teatrului din Galați, premiat pentru regie

Distribuie articolul

Piesa de teatru ”Salba dracului”, montată în această primăvară pe scena ”Fani Tardini” de Alexandru Dabija, a câștigat aseară premiul pentru cea mai bună regie, în cadrul Festivalului Național de Comedie, desfășurat în Galați în perioada 4-13 octombrie 2019. Calitatea piesei a fost deja recunoscută prin selectarea ei în cadrul Festivalului Național de Teatru ce va avea loc în scurt timp la București.

Din juriu au făcut parte Catrinel Dumitrescu, actriță a Teatrului Nottara București, Mircea Morariu, profesor universitar la Universitatea din Oradea și critic de teatru, și Nicu Mihoc, actor și director artistic al Companiei „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș.

”În Salba dracului am văzut cel puțin șase – șapte actori cu care aș juca mâine. De la Florin Toma, la Radu Horghidan, Oana Mogoș… Actori ludici, foarte bine pregătiți scenic”, a declarat Nicu Mihoc.

”Există la Galați o trupă tânără, bună, folosită la maximum, remarc pe Vlad Volf, pe Florin Toma, pe Petronela Buda,Oana Preda, Ciprian Brașoveanu, Radu Horghidan, sunt actori cu care îți poți permite să faci un spectacol bun de comedie”, susține și Mircea Morariu.

Pe lângă premiul acordat artiștilor gălățeni, juriul a hotărât să mai ofere premiul pentru cea mai bună prestație în rol secundar – Mirela Pană pentru rolul Eileen din spectacolul „Billy Șchiopul”, de Martin McDonagh, regia: Vlad Massaci, producția Teatrului de Stat Constanța; premiul pentru cel mai bun actor în rol principal – Tavi Costin pentru rolul Straforel, premiul pentru cea mai bună scenografie – Mădălina Niculae și Andreea Tecla plus premiul pentru cel mai bun spectacol, toate trei pentru „Romanțioșii”, de Edmond Rostand, regia: Vlad Cristache, producția Teatrului „Alexandru Davila” Pitești.

Organizat pentru prima dată în anul 1976 sub denumirea Colocviul despre Arta Comediei, Festivalul Național de Comedie este organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați, Consiliului Local al Municipiului Galați și Uniunea Teatrală din România (UNITER).


Distribuie articolul

You May Also Like