Un oraș curat murdar!

Distribuie articolul

Galațiul e un oraș murdar! Nu o spun doar statisticile, ci și locuitorii. Nu o știu doar trăitorii de fiecare zi, nevoiți să se obișnuiască cu o realitate indirect proporțională cu nivelul taxelor și impozitelor plătite, ci și vizitatorii. O simţim cu toții, contribuim cu toții și la un moment dat ne obișnuim cu starea de fapt. E suficientă o ieșire din pătrăţica orașului și, prin comparație, vedem cât suntem de uitați de lume.

Galațiul e plin de murdărie. Una care nu e neaparat fizică! Şi vine de la străzile lăturalnice încă pline de gropi. De la clădirile de patrimoniu lăsate în paragină. De la parcurile și spațiile verzi abandonate în bălării. De la cojile de semințe lăsate seara pe faleză de băieții cu BMW. De la mormanele de gunoaie ce înconjoară containerele. De la haitele de câini comunitari, care ne strică nopțile. Pe scurt, de la nepăsarea și blazarea noastră! Din noi!

Nu știu cum fac alții, dar Braşov, Oradea şi Sfântul Gheorghe sunt cele mai curate oraşe din România, conform unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro. Clasamentul continuă cu orașele Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitești, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin și Târgu Mureș. Capitala este doar pe locul 23 în acest clasament, iar ultimele poziţii sunt ocupate de Reșița, Călărași și Brăila. Tot aici, la coada clasamentului, ne aflăm și noi.

Nu, contrar reclamei, murdărirea nu e bună. Nu ştiu dacă există detergent minune, capabil să ne mai cureţe şi nici de la ce nivel ar trebui să se predea lecţii de igienă mentală. Murdăria nu e sinonimă cu sărăcia. Însă aduce cu sine tristeţe şi resemnare… Un oraş murdar înseamnă un oraş fără şanse. Iar Ecosalul nu poate fi decât în noi!


Distribuie articolul

You May Also Like