Un nou parc eolian prinde contur la Galați, în comuna Frumușița

Distribuie articolul

Comitetul de reglementare al Autorității Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 17 ianuarie, autorizaţia de înfiinţare a unui parc eolian de 66 MW în județul Galați, după cum a informat Autoritatea.

Este vorba despre parcul eolian Frumuşiţa, dezvoltat de compania daneză Eurowind Energy, care derulează mai multe proiecte în sectorul energiei regenerabile din România, încă din 2011.

Activitatea locală se va desfășura prin EWE Frumuşiţa S.R.L., o firmă creată cu participare multiplă, ce are sediul în Bucureşti. Pentru proiectul parcului eolian de 66 MW în judeţul Galaţi are deja semnat contract de racordare la reţeaua operată de Distribuţie Energie Electrică România (DEER).

După ce ANRE emite autorizaţia de înfiinţare, dezvoltatorul proiectului trebuie să facă dovada că are finanţarea pentru construcţia capacităţii energetice. Dacă dezvoltatorul va atrage un investitor, valoarea parcului s-ar putea ridica la 100 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF din anul 2021.

Eurowind este un dezvoltator de proiecte regenerabile, cu activităţi pe mai multe pieţe internaționale. Potrivit ultimelor date de pe site-ul său, compania are un portofoliu de proiecte în România, ce produc un volum total de energie livrabilă (contractată) de aproximativ 4.000 MW. Compania are în operare deja trei parcuri fotovoltaice în România.


Distribuie articolul

You May Also Like