Un nou ajutor al statului pentru pensionari

Distribuie articolul

În perioada imediat următoare, un nou ajutor financiar este pregătit pentru pensionari.

 Conform declarațiilor venite dinspre Executiv, aproximativ 120.000 de persoane vor beneficia de acest sprijin, iar procesul de distribuire a fondurilor către persoanele în vârstă a început deja.

Concret, pensionarii vor primi un ajutor de stat sub formă de bilete pentru tratamente balneare. Estimările indică că aproximativ 120.000 de persoane vor beneficia de aceste bilete, iar distribuția acestora către beneficiari a fost deja demarată.

Programul prevede că fiecare persoană eligibilă va beneficia de un total de 16 zile de tratament balnear. Din acestea, 12 zile sunt destinate curii de însănătoșire sau ameliorare medicală. Astfel, pensionarii vor avea oportunitatea de a beneficia de servicii și terapii balneare pentru o perioadă semnificativă, care vor contribui la îmbunătățirea stării lor de sănătate.

O premieră în acest an constă în faptul că există bilete disponibile și la operatori privați, ceea ce oferă mai multe opțiuni pentru beneficiari. Programul de tratament va începe la începutul lunii iulie, iar primele serii vor avea loc începând cu data de 9 iulie și respectiv 25 iulie. Conform programului, pensionarii pot opta să achite o parte din costul biletelor pentru tratamentele balneare, în valoare de 50% din suma pensiei.

Printre stațiunile cu cele mai multe bilete acordate se numără Moneasa, Buziaș, Felix, Vatra Dornei, 1 Mai, Geoagiu, Herculane și Covasna. Alte stațiuni incluse în program sunt Covasna, Calacea, Eforie Nord, Olănești, Sovata și Slănic Moldova.

Pentru a beneficia de biletele pentru tratament, pensionarii trebuie să urmeze un proces simplu. În primul rând, ei trebuie să depună o cerere la Casa de Pensii, în care vor alege trei stațiuni preferate pentru tratamentul balnear. Ulterior, aceștia vor fi repartizați în funcție de locurile disponibile.

Împreună cu cererea completată, pensionarii trebuie să prezinte un cupon de pensie valabil dar și actul de identitate. Înainte de a fi anunțați la ce stațiuni au fost repartizați, ei trebuie să solicite de la medicul de familie un bilet de trimitere, care este valabil timp de 30 de zile. De asemenea, biletul de trimitere este necesar pentru a beneficia de tratamentul balnear în stațiunile alese.


Distribuie articolul

You May Also Like