Sesiune interactivă cu AI, despre sănătate și prevenție, la Colegiul Pedagogic

Distribuie articolul

Elevi de la Colegiul Național Costache Negri din Galați și de la alte trei licee/colegii din țară au participat, luna trecută, la sesiunea de lucru interactivă Health Innovation Day, organizată de Junior Achievement (JA) România și AstraZeneca „pentru stimularea inovației, gândirii creative și dezvoltarea cunoștințelor privind prevenția bolilor cronice netransmisibile”.

Împărțiți în 15 echipe, elevii „au dezvoltat concepte creative de aplicații mobile pentru tineri și familiile lor, care să îi ajute să își dezvolte obiceiuri sănătoase cu rol în prevenția bolilor cardiovasculare sau respiratorii. Provocarea lansată a fost ca în dezvoltarea conceptelor să identifice soluții realiste, atât din punctul de vedere al problemelor de sănătate prevenite, cât și din punctul de vedere al funcționalităților și al modului de utilizare.

În conceptele de aplicații propuse, elevii au inclus un chatbot cu sfaturi pentru păstrarea stilului de viață sănătos și activ, un calculator de calorii, meniuri și workout-uri personalizate sau playlist-uri care încurajează mișcarea prin dans.


Distribuie articolul

You May Also Like