Suntem liniștiți! Podul de peste Dunăre rezistă

Distribuie articolul

La finalul săptămânii trecute au fost finalizate testele de rezistență la podul de peste Dunăre ce urmează a fi dat în folosință în ultimele zile ale acestei luni.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, a spus că a fost finalizat cu succes și ultimul test, cel de încercare dinamică.

„El a constat în deplasarea pe pod, cu o viteză constantă de 80 km/h, a unor camioane încărcate, care au trecut peste obstacole. De asemenea, s-au derulat și testele statice, pentru a se verifica eficiența pentru forța tăietoare, momentul încovoietor pentru tablierul metalic și forța de tensiune din tiranți. Este cel mai complex și avansat proiect de testare a unui pod, având în vedere că se folosesc două sisteme de măsurare și observare a evoluției podului în faza de încărcare: un sistem topografic de înaltă precizie și un sistem format din 50 de senzori montați permanent pe pod, în puncte sensibile” a mai spus secretarul de stat.

Circulația pe podul de la Brăila va fi deschisă în jurul datei de 27 iunie, pentru ruta Măcin, iar pentru Jijila, termenul de dare spre circulație este finalul anului. să fie gata până la sfârşitul anului.

 Podul de la Brăila, început în primăvara anului 2019, a costat aproximativ 500 milioane euro.

Autoritățile au anunțat deja că în primii cinci ani, cât este garanția lucrării, șoferii nu vor plăti taxă de trecere.


Distribuie articolul

You May Also Like