PAȘAPOARTE UITATE

Distribuie articolul

După ce stau ore sau chiar zile în șir la rând pentru a obține un pașaport nou, sute de gălățeni uită apoi să vină să le ridice. Așa se face că în fișetele Serviciului de Pașapoarte din Galați zac abandonate, la ora actuală, peste 900 de documente de călătorie, pe care titularii nu le-au mai revendicat.

”Avem un pașaport din 2007, care expiră în următoarele zile și îl anulăm. Este vorba despre un pașaport cu valabilitatea de zece ani, cum era la acea vreme. Avem și pașapoarte din 2012, cu valabilitatea de cinci ani, care expiră la sfârșitul acestei luni și la începutul lunii viitoare. Deci titularii acestor documente au stat la coadă să depună actele și, după aceea, nu au mai venit să le ridice și au rămas în custodia noastră. Știu că pare greu de înțeles, dar aceasta este situația”, ne-a declarat șeful Serviciului Public Comunitar de Evidență și Eliberare a Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) Galați, comisarul șef Aurelian Păduraru.

Sunt și situații hilare. Titularii unor pașapoarte tipărite și neridicate, aflate în termenul de valabilitate, vin să depună actele pentru obținerea unui nou document de călătorie. Par loviți de amnezie totală fiindcă nu își amintesc să fi solicitat eliberarea unui pașaport, în pofida faptului că evidențele sunt clare.

”Le arătăm pașapoartele solicitate în urmă cu un număr de ani, care sunt încă valabile, și nu își amintesc de ele. Unii susțin că a venit altcineva în locul lor. Abia când văd fotografia, realizează că nu avea cum să facă altcineva poză în locul lor”, a povestit un lucrător de la ghișeu.

Potrivit evidențelor SPCEEPS Galați, anul acesta expiră 27.000 de pașapoarte eliberate în 2007, cu valabilitatea de 10 ani, și aproximativ 28.000 de pașapoarte eliberate în 2012, cu valabilitatea de 5 ani.


Distribuie articolul

You May Also Like