UGAL marchează succesul primului curs de turcă

Distribuie articolul

La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, studenții și profesorii de la Facultățile de Litere, Istorie, Filosofie și Teologie au marcat un moment special, ceremonia de acordare a certificatelor de competență lingvistică în limba turcă, nivel A1. Aceasta a avut loc în Sala Senatului, unde emoția și mândria se simțeau în aer.

Pentru prima dată, în anul universitar 2023-2024, la Universitatea din Galați s-a organizat un curs de limbă turcă. Ideea a prins contur datorită unui acord-cadru încheiat între universitate, Ambasada Republicii Turcia la București și Ministerul Educației din Turcia, mediat de Uniunea Democrată a Turcilor din România, filiala Galați. Astfel, s-a deschis o nouă fereastră către o cultură fascinantă și o limbă melodioasă.

Lectorul universitar, un profesor venit de la Universitatea Marmara din Istanbul, a adus nu doar cunoștințe lingvistice, ci și un strop din farmecul cultural turcesc. Studenții au apreciat mult oportunitatea de a învăța lucruri noi. „Cursul de turcă a fost una dintre cele mai frumoase experiențe ale acestui an”, a spus o studentă de la Limbi Străine. „Am învățat nu doar limba, ci și aspecte de cultură și civilizație care ne-au fascinat”, a adăugat o studentă din anul terminal al specializării Jurnalism.

Universitatea planifică să continue această colaborare și în anul universitar 2024-2025. Studenții și profesorii sunt entuziasmați de posibilitatea de a aprofunda cunoștințele dobândite și de a descoperi și mai mult din cultura turcă.

Pentru mulți, acest curs a reprezentat o adevărată provocare fonetică, dar și o mare satisfacție personală și profesională, după cum ne povestesc ei. În plus, învățarea limbii turce le-a deschis noi oportunități în cariere viitoare, fie că este vorba de turism, traduceri sau alte domenii.


Distribuie articolul

You May Also Like