„Twist” la Primărie, via Transurb: Studenții gălățeni trebuie să investească pentru a economisi la transport!

Distribuie articolul

Începând de astăzi, 2 octombrie, Transurb a anunțat că toți studenții de la instituțiile de învățământ superior acreditate, cu vârsta de până la 30 de ani, vor beneficia de un abonament de călătorie cu număr nelimitat de călătorii pe toate traseele de transport public din Galați, la un tarif redus cu 90% față de tariful standard.

Măsura vine însă cu un „twist” ironic, făcând ca mulți studenți să se gândească de două ori înainte de a solicita acest beneficiu. Procedura pentru obținerea abonamentului cu reducere ridică întrebări interesante cu privire la practicabilitatea acestei oferte.

Anul trecut, mulți studenți au evitat să își facă abonamentele, din cauza faptului că rambursarea pentru acestea se făcea odată cu primirea bursei. Ca urmare, erau obligați să depună lunar un set de documente la facultate. În plus, aceștia erau nevoiți să reactualizeze lunar abonamentul, efectuând plăți în avans în fiecare lună.

Acum, potrivit noului regulament, ei vor trebui să se prezinte la centrele de comercializare a titlurilor de călătorie cu o serie de documente, printre care actul de identitate, adeverința sau carnetul de student vizat pe anul 2023-2024, cardul de transport (dacă au beneficiat în anii anteriori de abonament de călătorie) și o sumă de 102,60 lei, reprezentând contravaloarea a 90% din valoarea abonamentului.

Deși aceasta pare a fi o oportunitate avantajoasă, suma de 102,60 lei trebuie plătită în avans, iar recuperarea acesteia se va face de la instituțiile de învățământ frecventate, pe baza bonului fiscal eliberat de Transurb S.A. Galați. Diferența de preț de 11,40 lei va fi suportată de Primăria Municipiului Galați.

Autoritățile locale susțin că această măsură este menită să faciliteze accesul la transportul public pentru studenți și să încurajeze utilizarea acestuia.


Distribuie articolul

You May Also Like