Directoarea Casei de Cultură din Tecuci a jignit publicul prezent la lansarea unei cărți, numindu-l „popor”

Distribuie articolul

Scene incredibile au loc în interiorul Casei de Cultură din Tecuci de la instalarea Lucicăi Gologan ca director: festivaluri și concursuri naționale duse la eșec, angajați care au demisionat, atacuri la membrii  Cenaclului literar „Calistrat Hogaș”, acuzații fantasmagorice la adresa celor ce nu acceptă atacurile nefondate ale directoarei care nu are cele mai minime cunoștințe de management.

Printre cele mai recente scene demne de literatura SF este cea în care Lucica Gologan a sunat la 112 și a reclamat-o pe poeta Eleonora Stamate (cadru didactic aflat la pensie, autoare a mai multor volume de poezie, membru al Uniunii Scriitorilor din România) că i-ar fi violat documentele interne.

Poeta Eleonora Stamate a mers în ziua de 14 iunie la instituție pentru a discuta și perfecta contractul de finanțare al revistei Tecuciul Literar și Artistic, publicație a cărei finanțare este prinsă în Planul cultural pentru anul 2017 la Casa de Cultură. Lucica Gologan a bruscat-o verbal pe poeta Stamate invocând faptul că ea nu știe de acel proiect CL, că nu are în planul cultural finanțarea acelei reviste. Concluzia este că directoarea nu cunoaște Planul de activități pe anul în curs. Mai grav este că aceeași directoare a sunat la 112 reclamând-o pe Eleonora Stamate că i-ar fi violat documentele, luându-și drept  martor  pe Mihail Vasilache, angajat secretar (fără a deține studiile aferente), deși acesta se afla în secretariatul instituției și nu în biroul directoarei acolo unde susține Gologan că ar fi avut loc „fapta incriminatoare”. Poeta Stamate s-a ales cu o sperietură zdravănă, cu o criză de diabet și cu o criză de parkinsonism.

De curând, un alt apel a plecat către Serviciul Unic de Urgență 112, tot de la Lucica Gologan, de această dată reclamată fiind referenta instituției, prof. Nicoleta Chiscop. „Sunt Lucica Gologan, directoarea Casei de Cultură și v-am sunat să reclam că angajata Chiscop refuză să plece din biroul meu” au fost cuvintele directoarei. Nicoleta Chiscop se afla în biroul lui Gologan, la solicitarea directoarei. Fusese chemată pentru a deveni „obiectul” acelei zile pe care Gologan să-și verse mâniile.

O situație anormală o are și economista instituției, Laura Hobincu. Nemulțumită de „cifre”, Lucica Gologan a  afirmat că și ea poate învăța într-o lună de zile contabilitate.

În colimatorul directoarei au intrat și poetul Gabriel Gherbăluță (profesor la Liceul de Marină din Galați) dar și purtătorul de cuvânt al primarului, Daniela Ignat. Ambii au picat în dizgrațiile conducătoarei pentru că au dat like-uri pe facebook la diverse postări, între care se numără și poeziile publicate de poetul Dan Vîță. Aprecierile acestora la adresa poetului au atras furia directoarei asupra „vinovaților”.

Tot Dan Vîță a fost ținta atacului directoarei Gologan, aceasta afirmând că referentul a „mințit pe scenă, la activitate” când a spus că „Mihai Eminescu este poetul nostru național”. Doar Kelemen Hunor (liderul UDMR) s-a mai declarat extrem de supărat pe Eminescu după ce fostul președinte Băsescu a citit o strofă din „Scrisoarea a III”. Versurile poetului național au fost catalogate de Kelemen Hunor și UDMR drept „iresponsabile”.

Nici primarul Tecuciului, Cătălin Hurdubae nu a scăpat de SF-urile din mintea lui Gologan. Pentru că nu mai dorește să „se intersecteze cu anumite persoane” (făcând referire la edilul municipiului) Gologan trimite angajații cu documente la vizat la biroul primarului. În plus, Lucica Gologan susține că primarul și-ar fi exprimat punctul de vedere, unul negativ, asupra grupului folcloric Omătuța al Casei de Cultură. Directoarea susține că primarul i-ar fi spus că „nu suportă grupul Omătuța”.

Ultima ANOMALIE  marca Lucica Gologan a fost jignirea publicului prezent joi, 15 iunie 2017, la Sala Studio cu prilejul lansării cărții „Secretele Magnoliei”, autor Violeta Daniela Mîndru.

Activitatea a avut loc într-o sală arhiplină, cu un public format din profesori, cadre medicale, jurnaliști, prozatori, pictori, poeți,preoți, familia autoarei și rude ale acesteia, membrii Cenaclului literar „Calistrat Hogaș” . Lucica Gologan a considerat de cuviință să jignească profund audiența numind-o „popor”. Aceasta i-a reproșat a doua zi după activitate referentului Dan Vîță, cel care s-a ocupat de organizarea lansării, că a fost pe deplin nemulțumită de audiență deoarece a fost „formată din popor și nu din oameni intelectuali”.

În „poporul” adunat la Sala Studio s-au aflat: scriitoarea Violeta Ionescu, directorul editurii cărţii, fost jurnalist la „Viaţa liberă”, prof. Constantin Oancă, scriitorul și jurnalistul Tănase Dănăilă – prefațatorul cărții lansate, preotul Bogdan Sava sosit de la  Medgidia special pentru acest eveniment, Magda Pascu – cadru medical și prietenă a autoarei, profesoara Tica Oancă, profesorul Vasile Ghica, profesoara Eleonora Stamate, scriitorul Vasile Sevastre Ghican, poetul Marin Mârza, pictorul Mircea Cojocaru, poeta Mihaela Gudană, comisarul Florin Balcan cu soția, fiicele autoarei, eleva și solista Ioana Munteanu, alte cadre didactice, scriitori, oameni de afaceri, oameni de presă și desigur autoarea, Violeta Daniela Mîndru alături de soțul acesteia, preot.

Mulți dintre invitații sosiți din alte județe ale țării, au stat în picioare pentru că directoarea nu a dispus suplimentarea cu scaune deși spațiul permitea, asta în timp ce ea stătea așezată confortabil în sală.

Gologan s-a înconjurat de secretar și femeia de serviciu care îi urmăresc și hărțuiesc prin instituție pe angajați, le contabilizează cât apă sau cafea consumă (deși o fac din buzunarele proprii), cât și cu cine vorbesc la telefon (deși o activitate culturală se desfășoară în baza unor contacte). Angajații spun cu teamă că li se pare anormală „tăcerea” autorităților, a celor care sunt îndreptățiți să ia măsuri.

Reamintim că Lucica Gologan a fost pusă directoare a Casei de Cultură de Vasile Diaconu, consilier local și președinte ALDE Tecuci.


Distribuie articolul

You May Also Like