Tuluceștiul, stațiune turistică de interes local

Distribuie articolul

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, 13 localități au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local sau național.

„Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat în cursul acestei săptămâni, mai precis joi 22 octombrie, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local şi pentru modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.”

S-au avut în vedere potenţialul turistic, dar şi resursele naturale şi antropice.
Ocna Şugatag (Maramureş) a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional, iar alte 12 localităţi, au primit atestarea de stațiuni de interes local.

Acestea sunt: Anina (Caraş-Severin), Cavnic (Maramureş), Dorna-Arini (Suceava), Ghioroc (Arad), Gura Siriului (Buzău), Sadova (Suceava), Săcele (Braşov), Sânnicolau Mare (Timiş), Sighetu Marmaţiei (Maramureş), Ştei (Bihor), Tuluceşti (Galaţi), Vatra Moldoviţei (Suceava) și zona turistică a comunei Borş (Bihor).
Pe termen lung şi mediu, atestarea localităţilor respective ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, după caz, va crea un impact pozitiv.

Acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influenţând şi creşterea circulaţiei turistice.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste staţiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone.

În România sunt atestate 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 87 de interes local


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns