Ghidul persoanelor suspecte de infectare cu coronavirus. Cum trebuie să procedeze cei aflați în această situație

Distribuie articolul


Autoritățile au stabilit noi reguli pentru persoanele care sunt suspecte de infectare cu virusul SARS CoV-2. Acestea vor sta în izolare la domiciliu și vor primi concediu medical de la medicul de familie. Setul de reguli stabilește și ce se întâmplă după primirea rezultatului testului Covid.


În primul rând, persoanele care au simptomele bolii trebuie să rămână la domiciliu până la primirea rezultatului testului care confirmă sau infirmă diagnosticul de Covid-19. În situația în care persoana nu este bolnavă, medicul de familie va elibera concediu medical pentru perioada petrecută în izolare.


Dacă rezultatul este pozitiv, dar persoana nu are simptome sau are o formă ușoară a bolii, pacientul va rămâne în izolare la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie. În acest caz, nu mai este nevoie de evaluarea unui medic specialist, iar concediul medical va fi eliberat pentru întreaga perioadă tot de medicul de familie.


Persoanele pentru care Direcția de Sănătate Publică instituie carantina deoarece au intrat în contact direct cu oameni infectați sau vin din zona roșie vor primi concediu medical de la medicul de familie.


Distribuie articolul

You May Also Like