Trei zile în care poezia ancorează Galațiul

Distribuie articolul

În perioada 27-30 iunie, gălățenii vor avea ocazia să participe la a III-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură „Poezia – Port La Dunăre”. Organizat de Uniunea Scriitorilor din România, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Galați, festivalul promite patru zile de evenimente culturale de excepție.

Deschiderea oficială va avea loc pe 27 iunie, la ora 17.00, în Sala de Spectacole a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ). Gălățenii vor fi întâmpinați cu un recital muzical susținut de soprana Mihaela Ariton și pianistul Piro Gaqi. În continuare, publicul va putea asculta recitaluri de poezie ale unor scriitori din Filiala Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România, precum Katia Nanu și Valeriu Mititelu.

Festivalul va continua pe 28 iunie, la ora 11.00, cu recitaluri de poezie la Salonul Artelor din CCDJ, aducând pe scenă poeți invitați, printre care Amelia Stănescu și Florin Dochia. După-amiaza, la ora 16.00, Angelo Mitchievici va modera un workshop intitulat „Sfârșitul aventurii sau aventura fără sfârșit”. Seara, la ora 17.00, tot la Salonul Artelor, gălățenii vor putea asista la recitaluri internaționale, cu poeți ca Liudmyla Diadcenko din Ucraina și Petar Chuhov din Bulgaria, și la lansarea volumului bilingv de poezii al Liudmylei Diadcenko.

Pe 29 iunie, de Ziua Dunării, la ora 11.00, gălățenii sunt invitați pe Nava Kaptan M pentru un concert de fluier și chitară susținut de Ivan Hristov și Petar Chuhov. Seara, la ora 17.00, în Sala de Spectacole a CCDJ, se vor desfășura recitaluri extraordinare cu invitați de renume, cum ar fi Varujan Vosganian și Horia Gârbea. Tot în această zi, publicul va putea sărbători centenarul Nina Cassian, asistând la lansarea unui audiobook și la recitalul de poezie al Danielei Nane.

Festivalul se va încheia pe 30 iunie, la ora 10.00, cu conferința „Permanența Dunării”, unde gălățenii vor putea asculta dezbateri despre importanța culturală a Dunării, cu participarea unor personalități precum George Lateș și Gina Necula.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” sau pe pagina de Facebook a festivalului.


Distribuie articolul

You May Also Like