APDM Galați primește finanțare pentru proiectul „Dezvoltare Port Tulcea”

Distribuie articolul

După ce anul acesta, CN APDM Galați a reușit să finalizeze câteva proiecte de anvergură și, totodată, să facă recepția lucrărilor prevăzute în aceste proiecte iată că o nouă realizare completează panelul de proiecte câștigate de Companie.

Astfel, suntem informați că, luna trecută, Compania Natională „Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Transport 2021-2027, au semnat contractul de finantare nr. 28 /09.05.2024 pentru continuarea proiectului „Dezvoltare Port Tulcea – Etapa I”, început în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014- 2020.

Proiectul, care va fi implementat în municipiul Tulcea, a fost depus de catre CN APDM SA in cadrul apelului „Dezvoltarea infrastructurii de transport in sectorul naval (porturi maritime, cdi navigabile interioare și porturi interioare) – proiecte fazate din perioada 2014-2020” aferent Priorității 7. Dezvoltarea transportului naval și multimodal, respectiv Obiectivului de politica ,,0 Europă mai conectată’.

Valoarea totala a proiectului este de 98.458.660,51 lei, din care 41.433.259,90 lei reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune, 41.433.259,90 lei finantarea nerambursabila din bugetul de stat si 15.592.140,72 lei cheltuieli neeligibile.

* Proiecte și recepții efectuate în ultimele luni:

4 iunie- În vederea deschiderii de noi oportunități de colaborare și implicit de creare a premiselor de noi rute comerciale, s-a încheiat în data de 30.05.2024 un Memorandum de Întelegere între CN APDM SA Galați și Autoritatea Portuară Vukovar, Croația.

19 aprilie- Recepția la terminarea lucrărilor aferente proiectul „Platforma Multimodală Galați – Etapa – II Modernizarea infrastructurii rutiere din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic și relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară”.

15 aprilie- Recepția lucrărilor realizate la proiectul “Port Brăila – Lucrări de Infrastructură a Sectorului portuar din incinta Bazin Docuri”.


Distribuie articolul

You May Also Like